Mette Frederiksen er rendt ind i alvorlige problemer: Dette rammer hende særdeles hårdt

Emil Martesen

2 timer siden

|

24/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mette Frederiksen er rendt i alvorlige problemer.

Dagens topnyheder

Der er løbet meget vand i åen for Mette Frederiksen siden hun tilbage i 2019 tiltrådte som statsminister.

Det lader dog ikke til, at det stopper lige foreløbig.

Så sent som i går sprang der nemlig noget af en Socialdemokratisk 'bombe', da Jacob Bundgaard afslørede, at han ville træde tilbage som borgmester i Århus.

Det har for alvor kastet brænde på bålet hos socialdemokratiets politiske landskab, der vakler efter hans pludselig exit efter 13 år.

Derfor ser det kommende kommunalvalg ud til at blive en afgørende test for partiet.

For Mette Frederiksen og resten af partiet er situationen alvorlig, da de i flere af landets største byer står ansigt til ansigt med et stigende pres og usikre udsigter.

Jacob Bundsgaards afgang føjer endnu en til rækken af socialdemokratiske borgmestre, der i løbet af det seneste år har forladt deres poster.

Det samme har Aalborgs Thomas Kastrup-Larsen og Københavns Sophie Hæstorp Andersen.

Det skriver Avisen Danmark.

Socialdemokratiets tidligere dårlige resultater ved kommunalvalgene har sat partiet under hårdt pres.

Mange frygter, at det kommende valg kan udvikle sig til et endnu større nederlag, især i storbyerne, hvor partiet allerede har oplevet markant tilbagegang.

Mette Frederiksen er derfor nødt til at handle hurtigt for at sikre sig, at partiet ikke mister endnu flere borgmesterposter, hvilket i sidste ende kan påvirke Socialdemokratiets samlede opbakning på Christiansborg.

For nu satser Mette Frederiksen dog på nye, uprøvede kræfter, når Anders Winnerskjold, der blot er 32 år skal stå i spidsen som borgmester for Århus.