Fra TV 2 til DR: Pludselig dukker 'Den sorte svane' op i ny dokumentar

Emil Martesen

12 timer siden

|

17/10/2024
Nyheder
Foto: TV 2
Pludselig dukker 'Den sorte svane' op i en ny dokumentar.

Dagens topnyheder

Flere millioner danskere har set dokumentarserien 'Den sorte svane', der har rullet over skærmen på TV 2. Den er desuden også tilgængelig på streamingtjenesten TV 2 Play, hvor flere seere så alle afsnit i et hug.

Det har chokeret mange at se, hvordan underverdenen tilsyneladende samarbejder med alt fra advokater til tilsyneladende lovlydige rigmænd.

Den noget så omdiskuterede dokumentar har også sat gang i noget af et efterspil.

Et efterspil som i den grad får panderynkerne frem hos danskerne.

Men det stopper ikke her.

Nu kan der meget vel være endnu en grund til at få panderynkerne frem.

Den tidligere omtalte erhvervsjurist Amira Smajic er igen kommet i mediernes søgelys, efter hun nu forbindes med en ny afsløring i DR’s dokumentar 'Migranternes Bagmænd'.

Som tidligere været hovedperson i TV 2’s dokumentar 'Den sorte svane', blev hun portrætteret som en nøglefigur i den kriminelle underverden, og denne gang optræder hun i forbindelse med et konkursramt firma anklaget for hvidvask og brug af ulovlig arbejdskraft.

Det skriver Ekstra Bladet.

Det omtalte firma, BA Nedrivning, som gik konkurs i januar, blev politianmeldt af Kammeradvokaten for hvidvask af penge.

Amira Smajic, som tidligere har arbejdet for virksomheden, mødte op i skifteretten på vegne af selskabet.

Ifølge dokumentaren havde BA Nedrivning et tæt samarbejde med entreprenørfirmaet J.Jensen, men efter afsløringerne om ulovlig arbejdskraft og hvidvask, har entreprenøren valgt at afbryde samarbejdet.

Dokumentaren bruger en muldvarp for at afsløre forholdene på en byggeplads, hvor det fremgår, at arbejdere fra Nordmakedonien udfører farligt arbejde med asbest uden den nødvendige uddannelse eller sikkerhedsudstyr.

En af arbejderne fortæller, at han får 100 kroner i timen for det livstruende arbejde.

Først efter dokumentarens offentliggørelse valgte J.Jensen at tage afstand fra BA Nedrivning og dets direktør, Omer Uzairi.