Blev landskendt i TV 2-dokumentaren 'Den sorte svane': Nu har Fasar givet op

Kamille Isaksen

5 timer siden

|

10/10/2024
Nyheder
Foto: TV 2
Foto: TV 2
I sidste uge blev Fasar varetægtsfængslet for svindel med moms, A-skat og arbejdsmarkedsbidrag.

Dagens topnyheder

Da TV 2 præsenterede dokumentarserien 'Den sorte svane', blev seerne draget ind i en verden, der afslørede langt mere end blot det kriminelle miljøs traditionelle grænser.

Serien blev hurtigt en af de mest sete både på TV 2 og streamingtjenesten TV 2 Play, og den fjernede sløret for en kompleks sammenfletning af organiseret kriminalitet og anerkendte erhvervskredse.

Den viste, hvordan ulovlige aktiviteter kan trives blandt ellers respektable advokatkontorer og veletablerede forretningsfolk.

For mange seere blev serien et øjenåbnende indblik i skjulte alliancer mellem personer, som udadtil fremstår hæderlige og ulastelige.

De afsløringer, som 'Den sorte svane' har bragt frem i lyset, har allerede fået alvorlige konsekvenser for flere af de personer, der optrådte i programmet.

Nu står det klart, at også Fasar Abrar Raja må konfrontere efterspillet af sine handlinger.

Sager om svindel og bedrageri skaber ofte overskrifter, da de kan have omfattende konsekvenser for både de involverede parter og samfundet som helhed.

En sådan sag, der nu fylder spalterne, involverer Fasar Abrar Raja fra 'Den sorte svane'.

Han står anklaget for svindel med moms, A-skat og arbejdsmarkedsbidrag – en sag, der er blevet fulgt tæt af både pressen og offentligheden.

Sådan skriver B.T.

Fasar Abrar Raja blev i sidste uge fremstillet for Retten i Glostrup, hvor han blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

Under retsmødet, som strakte sig over hele 14 timer den 2. oktober, søgte Fasar Abrar Raja gennem sin advokat om at få nedlagt et navneforbud.

Argumentet lød, at offentlig omtale af hans navn og rolle i sagen ville udsætte ham for en urimelig krænkelse.

Anklager Stig Paulsen og repræsentanter for pressen var dog hurtigt ude med indsigelser og påpegede, at der var tale om alvorlig økonomisk kriminalitet, der burde belyses for offentligheden.

De understregede desuden, at Rajas deltagelse i 'Den sorte svane' havde bidraget væsentligt til den offentlige debat, hvilket yderligere talte imod et navneforbud.

Retten afviser navneforbuddet

Retten i Glostrup afslog Fasar Abrar Rajas anmodning om navneforbud med henvisning til sagens alvorlige karakter og dens relevans for offentligheden.

Efter afgørelsen meddelte hans advokat, Mette Maria Lorentzen, at beslutningen ville blive indbragt for Østre Landsret.

Det blev dog sidenhen besluttet at opgive denne klage.

Ifølge retsbogen fra retsmødet trak Fasar Abrar Raja, efter drøftelse med sin advokat, sit ønske om navneforbud tilbage og accepterede rettens afgørelse.

Sagen drejer sig ikke kun om Fasar Abrar Raja. En revisor, der er sigtet for at have medvirket til de påståede svindelnumre, blev også varetægtsfængslet. Retten besluttede dog at beskytte denne mands identitet med et navneforbud.

En fjerde person blev nævnt under retsmødet.

Han er sigtet for, i samarbejde med Raja, at have truet en mand med at klippe hans fingre af med en boltsaks og udsat ham for yderligere trusler med en boremaskine samt fysisk vold med gummistropper.

Retten besluttede at afsige en fængslingskendelse for denne person, som menes at opholde sig i udlandet.

Kendelsen har dog primært symbolsk betydning, da den sigtede ikke er til stede i Danmark, men den er en nødvendig foranstaltning for en international efterlysning.

Sagen fortsætter med at udvikle sig, og alle sigtede nægter sig skyldige.