‘Forræder’-stjerne dræbt: Nu tilstår ægtemanden

Nicolai H

16 timer siden

|

15/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu har ægtemanden tilstået til politiet.

Dagens topnyheder

Søndag aften rystede en tragisk hændelse Finland, da 29-årige Janne Puhakka, en af landets mest kendte ishockeyspillere og den første åbent homoseksuelle på topniveau, blev fundet skudt og dræbt i en lejlighed i storbyen Espoo.

Nu har en norsk mand, som blev anholdt kort efter hændelsen, tilstået drabet, ifølge en pressemeddelelse fra det finske politi.

Det skriver det norske Dagbladet.

De seneste oplysninger tyder på, at drabsmanden er Puhakkas ægtemand, som nu har erkendt forbrydelsen.

Ifølge finske medier som Ilta-Sanomat var motivet bag den tragiske hændelse, at forholdet mellem de to mænd var brudt sammen.

Janne Puhakka har siden 2019 været et velkendt ansigt, ikke kun på ishockeybanen, men også som fortaler for LGBTQ+ rettigheder, efter han offentligt fortalte om sin seksualitet.

Hans modige valg gjorde ham til en rollemodel for mange i Finland, hvor hans karriere og åbenhed satte ham i centrum af en vigtig debat om inklusion i sportens verden.

Samtidig med sin sportslige succes var Puhakka også aktuel i realityprogrammet 'Forræder', hvor han skulle have deltaget i finalen senere på ugen. Men den plan er nu sat på pause.

Tv-kanalen Nelonen har meddelt, at finaleafsnittet er udskudt på ubestemt tid, og udtaler, at "hele holdet bag 'Forræder' er dybt chokerede over dødsfaldet."