Efter voldsom brand i svømmehal: Nu deler politiet kraftig opfordring

Emil Martesen

5 uger siden

|

15/08/2024
Nyheder
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Nu deler politiet en kraftig opfordring.

Dagens topnyheder

Man skal ikke spole tiden ret langt tilbage før en svømmehal på Østre Allé i Aalborg stod i voldsomme flammer.

Bygningen står nu tilbage som en skygge af sig selv efter branden startede tidligt på dagen og slukningsarbejdet varede hele natten.

Det skriver Nordjyske.

30 brandfolk fra flere stationer blev indsat for at bekæmpe flammerne, og selvom indsatsen var velkoordineret, og omklædningsrum, teknikrum og kontorer blev reddet, blev store dele af svømmehallen ødelagt.

Chefvagt ved Nordjyllands Beredskab, Diana Sørensen, lægger ikke skjul på, hvordan brandfolkene arbejdede hele natten for at sikre, at ilden var helt slukket:

"Vi har haft fire brandvagter på stedet indtil klokken 8 i morges. De har slukket nogle få ildlommer. Vi måler også løbende med termiske kameraer, og der er ikke mere varme derovre nu", lød det fra vagtchefen dagen efter branden opstod.

Men selvom branden er slukket, så er risikoen for nedstyrtning stor i området, hvorfor det er blevet spærret af.

Chefvagten opfordrer kraftigt til, at folk holder sig væk.

Branden har også udløst en juridisk efterspil, da en håndværker nu er sigtet for overtrædelse af beredskabsloven i forbindelse med brandens opståen.

Aalborg Kommune, der ejer svømmehallen, er allerede i gang med at planlægge det videre forløb, herunder mulighederne for genopbygning og midlertidige træningsfaciliteter for de mange borgere.