Det er ikke for sent: Disse boligejere kan reducere næsten halvdelen af deres gæld med et snuptag

Emil Martesen

46 uger siden

|

17/10/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er ikke for sent, at reducere en betydelig del af din boliggæld.

Dagens topnyheder

Der er god grund til at holde tungen lige i munden, for der er mange penge at spare for visse boligejere.

For selvom interessen for at omlægge boliglån har nået sit laveste punkt i to år, er der stadig rig mulighed for at reducere sin restgæld betydeligt og dermed få flere penge mellem hænderne.

Det skriver Finans.dk.

Sidste år omlagde omkring 200.000 boligejere deres fastforrentede lån og erstattede det med et nyt, hvilket resulterede i en omlægning af boliglån for mere end 200 milliarder kroner.

Men det er ikke slut.

Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom hos Realkredit Danmark lægger ikke skjul på, at der er et enormt potentiale for boligejere, især dem med ældre fastforrentede lån, til at skære næsten halvdelen af deres gæld væk.

I kølvandet på, at der i 3. kvartal hos Realkredit Danmark kun blev konverteret lån for 3 mia. kr, det laveste niveau, siden renterne begyndte at stige, har obligationsserier set dagens lys.

Og der er stadig god grund til at trække lidt ekstra på smilebåndet, for der er store gevinster ved at omlægge de gamle lån med fast rente.

I nogle tilfælde kan en boligejer skære næsten halvdelen af sin restgæld ved at indfri det til underkursen og i stedet erstatte det med et rentetilpasningslån eller nyt fasterente-lån.

For boligejere med et 1 procent lån med 30 års afdragsfrihed kan der skæres 45 procent af restgælden. Det betyder, at hvis man indfrier et lån på 1 million kroner, kan man reducere gælden med 450.000 kroner.

Også boligejere med et 0,5 pct.-lån med 10 års afdragsfrihed kan slå en betydelig del af boliggælden.

Med en kurs på 58 bliver gælden på et 1 millioner kroner lån svimlende 420.000 kroner lavere.

Christian Hilligsøe Heinig lægger dog ikke skjul på, at det ikke giver mening for alle, at konvertere deres lån:

"For nogle boligejere giver det ikke mening at konvertere deres lån med restgældsreduktion for øje - enten på grund af en for lille gevinst i forhold til omkostningerne, eller at deres risikoprofil og tidshorisont ikke flugter med en omlægning".

Så mens rentestigningerne har fået mange til at tøve, peger eksperterne på, at det stadig er et gunstigt tidspunkt for dem, der ønsker at tage springet og reducere deres boliggæld.