10. oktober lancerer Føtex nyt koncept uden medarbejdere: Fremover bliver det helt anderledes

Emil Martesen

19 timer siden

|

04/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Fremover bliver det helt anderledes.

Dagens topnyheder

Salling Group har lagt grundstenene til en ambitiøs vækstplan, der strækker sig over de næste fem år.

Med fokus på innovation, nye teknologier og en aggressiv prispolitik, har virksomheden store ambitioner om at dominere både på hjemmemarkedet og i udlandet.

Nu kommer en af de nye innovationer, når Føtex Torsdag den 10. oktober 2024 åbner en banebrydende ny Føtex-butik, der kombinerer døgnåbent med et fuldstændig betjeningsløst koncept.

Den nye Føtex GO kommer til at huse på Tordenskjoldsgade 21 i Århus-bydelen Trøjborg, og butikken vil som den første i kæden benytte sig af avanceret kamerateknologi, der registrerer kundernes køb automatisk.

Det oplyser Salling Group.

Konceptet er udviklet med inspiration fra internationale markeder som Polen, Storbritannien og Tyskland og implementeres i samarbejde med en udenlandsk techvirksomhed.

Føtex har vurderet, at teknologien nu er så moden, at det er tid til at introducere den på det danske marked.

Direktør i Føtex, Morten Møberg, lægger ikke skjul på, at han ser frem til den nye lancering:

"Den nye betjeningsløse butik skal ses som et supplement til vores øvrige varehuse, der skal give vores kunder en ny og unik indkøbsoplevelse".

Butikken vil være lille og kompakt med sine 120 m2, men vil tilbyde et udvalg af mere end 1.000 varer, fra dagligdagsvarer som pasta og snacks til vin og færdigretter.

For at handle skal kunderne blot scanne deres betalingskort ved indgangen, vælge deres varer, og derefter forlade butikken uden at skulle bruge kasseapparatet.

Kameraerne registrerer automatisk, hvad kunden lægger i sin indkøbspose, og eventuelle varer, der sættes tilbage på hylden, fjernes automatisk fra kvitteringen.

Hvis man ønsker at købe varer med aldersbegrænsning, såsom alkohol, skal man i en særskilt del af butikken registrere sig med MitID for at sikre, at alderskravet er opfyldt.

Butikken åbner som et pilotprojekt, og afhængigt af responsen vil Salling Group overveje at udrulle konceptet til flere lokationer i fremtiden.