En ernæringsekspert har hævdet, at mange faktisk laver deres æg forkert, og at der især er én ingrediens, som bør undgås.
I et interview med The Telegraph forklarede den certificerede ernæringsekspert Rhian Stephenson, at man bør undgå madlavningssprays med få kalorier, når man laver sine æg, fordi de 'kan være stærkt forarbejdede'.
Hun anbefaler i stedet at bruge enten 'olivenolie, kokosolie eller smør' af høj kvalitet ved tilberedning af æg. Rhian tilføjede, at æg igen er blevet populære som en fast del af kosten efter årtier, hvor de blev betragtet med forsigtighed.
"De største myter om æg stammer fra 1990'ernes diæt-kultur, hvor fedtfattige kure var på mode, og hvor man troede, at fødevarer med højt kolesterolindhold kunne bidrage til hjerte-kar-sygdomme. I dag ved vi, at det slet ikke er tilfældet," sagde hun ifølge Express.
Det er nu ganske velkendt, at æg er rige på protein, indeholder D-vitamin, B-vitaminer, sunde fedtstoffer og kan være mættende, samtidig med at de er kaloriefattige. Derfor er der også mange fordele forbundet med at spise æg.
Rhian er ikke den eneste, der fremhæver de sundhedsmæssige fordele ved at spise æg. En ny undersøgelse forbinder indtag af æg med en reduceret risiko for at udvikle Alzheimers sygdom, hvilket naturligvis også er værd at fremhæve.
Ifølge undersøgelsen, som er offentliggjort i Journal of Nutrition, er æg vigtige for at opretholde en sund hjerne, da de giver kroppen næringsstoffer som omega-3-fedtsyrer, cholin og lutein, rapporterer Express.
"Alzheimers sygdom (AD) er en neurodegenerativ lidelse, hvis forekomst stiger i takt med, at befolkningen bliver ældre," forklarede forskerne.
"Æg indeholder mange næringsstoffer, der er vigtige for hjernens sundhed, herunder cholin, omega-3-fedtsyrer og lutein. 39 procent af effekten af indtag af æg på forekomsten af Alzheimers sygdom skyldtes indtaget af cholin gennem kosten."
Resultaterne tyder på, at regelmæssigt indtag af æg er forbundet med en lavere risiko for Alzheimers demens, og denne sammenhæng er delvist medieret gennem kostens indhold af cholin.
"Der er indikationer på, at regelmæssigt indtag af æg kan forbedre kognitive præstationer i verbale tests, men det er endnu uklart, om indtaget påvirker risikoen for Alzheimers demens og sygdommens udvikling," lød det dog også fra forskerne.
Derfor er yderligere studier nødvendige, før man kan fastslå en direkte sammenhæng mellem indtag af æg og en reduceret risiko for demens. Det er dog med til at sætte en tyk streg under, at der er flere sundhedsmæssige fordele forbundet med at spise æg i det daglige.