Med de høje priser på æg kan det være skuffende at åbne en æggebakke derhjemme og se, at et af dine æg er knækket - enten under transporten hjem fra supermarkedet eller på grund af en ukendt årsag.
Men hvad kan man gøre med knækkede æg? Er det nødvendigt at skynde sig at smide dem ud? Det er der mange, der har en tendens til at gøre, men nu har en ekspert udtalt sig om det.
"Grundlæggende handler det om, hvornår ægget knækkede," sagde Lisa Steele, forfatter til 'Fresh Eggs Daily' og ekspert fra Maine, til Fox News Digital.
Steele sagde, at hun 'ikke ville bruge et æg, som hun fandt knækket i en bakke, hun havde købt i supermarkedet', da man som forbruger ikke ved, hvor længe ægget har været knækket.
Det er derfor vigtigt at tjekke æggene for revner, inden man køber dem. Æggeskallen og membranen beskytter ægget mod skadelige bakterier som salmonella, hvorfor der er en vis risiko ved at spise et knækket æg.
"Men hvis du ved, at du lige er kommet til at knække ægget ved et uheld, så ville jeg tilberede det med det samme," sagde hun.
Om vinteren er æg fra hønsehuse mere tilbøjelige til at revne på grund af kulden, sagde Steele også til Fox News Digital. Personligt ville Steele ikke have noget imod at bruge et æg, hun for nylig havde knækket ved et uheld - men kun hvis membranen stadig var intakt.
"Membranen beskytter ægget mod bakterier. Du kan knække ægget i en lille skål, dække det med plastfolie eller et låg og bruge det inden for to dage - og sørg for at tilberede det helt ved mindst 70 grader," forklarede hun ifølge New York Post.
Hvis membranen er brudt, er ægget dog ikke sikkert at spise, tilføjede Steele. Til gengæld er det stadig godt til komposten, hvis du har et ønske om at bruge det til noget.
"Kalcium fra skallen er godt for jorden," sagde hun.
Det amerikanske landbrugsministerium giver lignende vejledning på deres hjemmeside, hvorfor du bør være varsom med at spise sådanne æg.
"Bakterier kan trænge ind i æg gennem revner i skallen. Køb aldrig knækkede æg," understregede USDA.
Æg, der knækker under tilberedningen, herunder når de koges, 'er sikre' at spise, bemærkede USDA. Sådanne knækkede æg behøver altså ikke blive smidt ud.