Mange mennesker tilpasser morgenmadens tidpunkt til hverdagens opgaver.
For nogle er morgenmaden et tidligt måltid før arbejdsdagen starter, mens andre udskyder den lidt for at få tid til motion eller praktiske gøremål.
Men spørgsmålet om, hvornår det ideelt set er bedst at spise dagens første måltid, er for mange stadig en gåde.
Den kinesiske mand, hr. Li, har som pensionist fulgt en fast rutine med at spise morgenmad klokken 8, efter han har været ude at træne.
Alligevel har han oplevet ubehag som oppustethed og mavesmerter, hvilket fik ham til at overveje, om hans vaner kunne være usunde.
Efter at have hørt en læge udtale sig om emnet på et sundhedsprogram, så besluttede han sig for at få sit helbred tjekket.
Det skriver Sanook.com.
Lægens råd til hr. Li var, at han skulle ændre sine spisevaner for at mindske risikoen for højt blodsukker og kolesterol, da hans prøver viste en tendens til højere niveauer.
Ifølge lægen bør morgenmad ideelt indtages inden for en time efter, man vågner, og helst før klokken 8.
Hvis man springer morgenmaden over, så må kroppen trække på sukker- og proteinreserver, og det kan føre til lavt blodtryk, træthed og langsigtede fordøjelsesproblemer.
Mælkeprodukter og friske frugter
Det anbefales at spise en næringsrig morgenmad, der indeholder komplekse kulhydrater som havre og fuldkornsbrød, proteiner som æg og bønner samt sunde fedtstoffer fra nødder.
Mælkeprodukter og friske frugter kan også bidrage til en balanceret start på dagen, men man bør dog undgå tung og fed mad, som kan belaste fordøjelsen tidligt om morgenen.
For at opretholde en god fordøjelse anbefales det også at starte dagen med et glas vand og en blid strækøvelse, før morgenmaden indtages.