Utallige danskere modtager SMS om deres skatteopgørelse: Sådan skal du reagere

Nicolai H

9 uger siden

|

17/10/2024
Indland
Foto: Shutterstock
Adskillige danskere har fået SMS’en tilsendt.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Hvis du for nylig har modtaget en SMS, der ser ud til at komme fra borger.dk, og som lover dig penge fra en fejlagtig skatteopgørelse, så stop, og tænk dig om.

Det er nemlig ikke den skattekiste, du håber på.

Digitaliseringsstyrelsen advarer lige nu mod en bølge af falske SMS'er, der udnytter borger.dk’s troværdighed til at lokke folk i en fupfælde.

Det skriver Mit Digitale Selvforsvar.

Svindlerne bag disse beskeder prøver at bilde dig ind, at du har penge til gode fra din skatteopgørelse – og hvem vil ikke gerne have lidt ekstra på kontoen?

SMS’en opfordrer dig til at klikke på et link, hvor du bliver bedt om at indtaste dine personlige oplysninger såsom CPR-nummer, kortoplysninger og endda bekræfte med MitID.

Det lyder jo officielt og trygt, men virkeligheden er, at du lige er ved at udlevere dine mest følsomme data til nogen, der absolut ikke bør have dem.

Og hvad sker der, når du klikker på linket? Ikke noget godt, kan vi afsløre.

Digitaliseringsstyrelsen har en meget klar besked: Klik ikke på linket, og indtast aldrig dine oplysninger via en SMS. Borger.dk vil aldrig bede om dine betalingsoplysninger eller andre personlige data gennem en SMS eller mail.

Hvis du modtager opkald fra nogen, der hævder at være fra banken eller politiet og refererer til denne besked, skal du heller ikke give dem dine oplysninger.

Hvis du allerede er kommet til at klikke på linket og indtaste dine oplysninger, er der heldigvis hjælp at hente. Ring straks til Cyberhotline for Digital Sikkerhed på 33 37 00 37, og få hjælp til at sikre dig mod yderligere svindel.

Gode råd til at beskytte dig mod svindel

For at undgå at falde i svindlernes net, er der nogle simple, men vigtige forholdsregler, du kan tage:

  1. Ingen myndigheder eller banker beder nogensinde om dine personlige oplysninger via SMS, mail eller telefon.

  2. Hold øje med mistænkelige links eller stavefejl i beskeder. Lange eller mærkelige links er et klart faresignal.

  3. Er du i tvivl? Ring direkte til afsenderen via deres officielle hovednummer og spørg, om beskeden er ægte.

Hvis du vil blive endnu skarpere til at spotte svindel, kan du finde flere råd på sikkerdigital.dk/borger/spot-svindel. For som det gamle ordsprog siger: Forebyggelse er bedre end behandling – og det gælder også, når det kommer til falske SMS'er.