Igennem de seneste par år har Socialdemokratiet søsat en markant ny kurs, hvori partiledelsen har valgt at stramme udlændingepolitikken gevaldigt.
Den nye strammerkurs har skabt stor debat og har affødt, at mange danskere har beskyldt partiledelsen for at bevæge sig væk fra klassiske socialdemokratiske værdier.
Nu viser en ny måling imidlertid, at der internt i den socialdemokratiske vælgergruppe ikke er den store uenighed om partiet udlændingepolitikken. Det skriver Altinget.
Den nye meningsmåling, der er foretaget af Norstat på vegne af Altinget og Jyllands-Posten og viser, at hele 71 procent af de socialdemokratiske vælgerne finder det positivt, at ‘Socialdemokratiet i løbet af de seneste par år har strammet partiets udlændingepolitik’.
Samtidig er det blot 17 procent af S-vælgerne, der finder det negativt.
De nye tal og den brede opbakning er gode nyheder for partiets formand, Mette Frederiksen, op til Socialdemokratiets kongres, der begynder i dag lørdag i Aalborg.
Også partiets udlændingeordfører, Mattias Tesfaye, er glad for den brede enighed blandt partiets vælgere.
- Jeg er positivt overrasket. Det fortæller mig, at et meget stort flertal af vores vælgere deler den analyse, at det er dem med de laveste indtægter, der betaler den højeste pris, hvis der ikke er kontrol med indvandringen, siger Tesfaye til Altinget.
Han erkender også, at der tidligere har været stor uenighed blandt partiets vælgere:
- Det har været en løbende udvikling både for vores vælgere og folketingsgruppe at forstå, hvor stor betydning det har, at der kommer kontrol med indvandringen, siger han til Altinget og tilføjer:
- Tidligere var det kun i nogle få områder, man kunne se den praktiske konsekvens af ukontrolleret indvandring. Men i dag bliver man jo konfronteret med nogle af de samme udfordringer i Kolding og Thisted, som man tidligere kun mødte i Ishøj og Brøndby, lyder det.