Han tog til Californien og arbejdede 90 timer om ugen på et olieraffinaderi: I dag er han mangemilliardær

Henrik Rothenbücher

9 uger siden

|

14/10/2024
Udland
Foto: Wiki Commons
Foto: Wiki Commons
Han tog en beslutning om at arbejde længe og hårdt, og det viste sig at give pote. I dag er han nemlig mange milliardær.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Todd Graves' historie er et bevis på, at hårdt arbejde og vedholdenhed kan føre til utrolig succes.

Den 52-årige amerikaner, som nu er god for 66 milliarder kroner, startede sin rejse mod toppen med et simpelt koncept, som dog blev stemt ned af de fleste. Konceptet var: En restaurant, der kun solgte kylling.

Idéen blev først mødt med skepsis.

Todd Graves og hans makker Craig Silvey fik den laveste karakter på universitetet, da de pitchede konceptet. Bankerne afviste også at låne dem penge. Men Graves gav ikke op.

"Hvis folk fortæller dig, at noget ikke kan lade sig gøre, gør det dig bare endnu mere opsat på at gøre det," sagde Graves til studerende ved Nicholls State University i 2009.

For at realisere sin drøm tog Graves drastiske skridt:
  • Han flyttede til Californien og arbejdede 90 timer om ugen på et olieraffinaderi

  • Derefter tog han til Alaska for at fiske laks

  • Han investerede 280.000-350.000 kr. af sine egne penge

  • Lånte yderligere 700.000 kr. fra venner, familie og en offentlig låneordning

I 1996 åbnede den første Raising Cane's Chicken Fingers restaurant i Baton Rouge, Louisiana. I dag har kæden over 800 filialer verden over og omsatte for 26 milliarder kroner sidste år.

Graves ejer mere end 90% af virksomheden og har ingen planer om at sælge eller børsnotere den. Han ønsker at holde forretningen i familien:

"Jeg vil have mine børn til at kunne videreføre vores værdier, når deres mor og jeg er væk," siger han ifølge amerikanske CNBC.

Læring undervejs

Todd Graves indrømmer, at han startede uden erfaring i forretningsledelse. Han arbejdede 7 dage om ugen fra tidlig morgen til sen nat. "Jeg byggede flyet, mens jeg fløj det," fortæller han om sine første år som iværksætter.

Hans aggressive lånestrategi bragte næsten virksomheden i knæ under orkanen Katrina i 2005. Men ved hurtigt at genåbne så mange restauranter som muligt, overlevede Raising Cane's krisen.

I dag prædiker Graves værdien af disciplin og tålmodighed i forretningsudvikling: "Hvis du er succesfuld, er mulighederne vanvittige, og du kan vokse mod noget, der slet ikke er specielt."

Raising Cane's forventer en omsætning på næsten 35 milliarder kroner i 2024. Kæden er opkaldt efter Graves' gule labrador, og den tredje hund i rækken, Raising Cane III, er nu virksomhedens maskot.