Kok med 10 års erfaring afslører: 7 madlavningstips, alle bør kende

Henrik R

6 dage siden

|

10/10/2024
Mad og drikke
Foto: Dagens.dk
Foto: Dagens.dk
En kok med mere end 10 års erfaring kommer med 7 madlavningstips, så enhver der nyder at lave mad, bør kende til.

Dagens topnyheder

Efter mere end et årti i restaurationsbranchen deler en erfaren kok nu sine bedste tricks til at opgradere hverdagsmaden. Fra simple teknikker til smarte køkkenredskaber - her er de tips, der kan gøre enhver til en bedre kok.

Tørsaltning: Nøglen til saftigt kød

Glem alt om kæmpe saltvandskar i køleskabet. Tørsaltning er vejen frem, hvis du vil have saftigt kød.

  • Brug 1 spiseske groft salt per 2,5 kg kød

  • Gnid saltet godt ind i kødet

  • Lad det trække i køleskabet i et par dage for bedste resultat

  • Til kylling: Max 24 timers trækketid

Invester i et digitalt stegetermometer

Slut med gætterier om, hvornår maden er færdig. Et digitalt stegetermometer er uundværligt i køkkenet.

  • Perfekt til kød, fisk, brød og desserter

  • Bluetooth-versioner giver dig frihed til at forlade køkkenet

  • Sikrer perfekt tilberedt mad hver gang

Hjemmelavet dressing løfter enhver salat

En god salat fortjener en fremragende dressing. Glem de færdigkøbte varianter og lav din egen.

Grundopskrift på vinaigrette:

  • 1 del syre (f.eks. rødvinseddike)

  • 3 dele fedtstof (f.eks. olivenolie)

  • Tilsæt hvidløg, skalotteløg, sennep og honning efter smag

Fyldekopper af filodej: Din hemmelige våben til hurtige retter

Med fyldekopper af filodej i fryseren er du altid klar til at imponere gæsterne.

Forslag til fyld:

  • Salt: Krydret flødeost med friske urter

  • Sødt: Chokoladeganache med bær eller flagesalt

Bagt hvidløg: Umami-boost til dine retter

Transformer almindeligt hvidløg til en sød og smagfuld ingrediens.

Sådan gør du:

  1. Skær toppen af hvidløgshovedet

  2. Dryp med olivenolie, salt og peber

  3. Bag ved 175°C i 40 minutter

  4. Opbevar i køleskabet i op til to uger

Stavblender: Din bedste ven i køkkenet

Spar tid og opvask med en stavblender. Perfekt til:

  • Supper og saucer

  • Salsa og babymos

  • Hjemmelavet mayonnaise

  • Flødeskum på sekunder

Parmesanskaller: Hemmeligheden bag de bedste saucer

Gem dine parmesanskaller i fryseren og brug dem til at give dybde og smag til:

  • Supper

  • Saucer

  • Gryderetter

Med disse tips i ærmet er du godt på vej til at blive en mester i dit eget køkken. God fornøjelse med madlavningen!

Kilde: Business Insider