Meta-platformene indsamler information om brugernes aktivitet i apps og på websites, såsom besøgte sider, liket indhold og lokationer, og gemmer det i Facebook-indstillingerne.
Melanie Joy delte en løsning på dette i en video på TikTok, hvor hun instruerede brugerne i at vælge 'Se mere i Kontocenter' og derefter klikke på 'Dine oplysninger og tilladelser'.
Brugerne skal derefter gå til 'Din aktivitet uden for Meta-teknologier', vælge 'Ryd tidligere aktivitet' og til sidst 'Administrer fremtidig aktivitet' for at slå det fra.
En anden mulighed er at følge de to første trin, men vælge 'Annoncepræferencer' og derefter 'Aktivitetsoplysninger fra annoncemedarbejdere', hvor brugerne kan gennemgå og deaktivere indstillingerne fuldstændigt.
Joy delte løsningen i en TikTok-video, der begejstrede mange brugere, som var glade for at kunne stoppe dataindsamlingen.
"Jeg har tidligere arbejdet for Meta. Tak," lød det fra en bruger ifølge Daily Mail..
Videoen er blevet gemt over 50.000 gange og har fået mere end 3.000 kommentarer fra brugere på det sociale medie, hvoraf de fleste er glade for at have set videoen.
"Jeg gjorde det i går aftes. Jeg blev chokeret over, hvor mange virksomheder der var opført," skrev en TikTok-bruger.
Selvom brugerne stadig vil se annoncer på Facebook og Instagram, vil annoncerne muligvis være mindre personlige. Ændringerne kan tage op til 48 timer, før de træder i kraft.
Melanie Joy, der er kendt som @soundsbymojo, forklarede, at hun delte videoen som reaktion på de seneste ændringer i Metas politikker, der falder sammen med resultaterne af præsidentvalget i 2024.
Det Zuckerberg-ejede firma står over for massiv kritik fra brugere efter at have afsløret deres beslutning om at afskaffe det faktatjek-program, der blev implementeret i december 2016.
I en nylig video forklarede Meta-grundlæggeren, at den nye politik sigter mod at støtte landets udvikling og styrke rettighederne til 'ytringsfrihed'.
Faktatjek-programmet blev oprindeligt oprettet for at reducere spredningen af misinformation, som man mente bidrog til valget i 2016. Med programmet forsvinder også de intet mindre end 3.600 medarbejdere, der arbejdede på det.
Zuckerberg udtalte, at tredjeparts-moderatorerne var for 'politisk biased', og at han derfor foretrækker et system, der minder mere om X (tidligere Twitter), som har deres såkaldte 'community notes'.
"Vi vil tilbage til vores rødder... Og genoprette ytringsfriheden på vores platforme. Først fjerner vi faktatjekkerne og erstatter dem med community notes, ligesom X," lød det ifølge Daily Mail fra Zuckerberg.
"Det betyder, at vi vil opdage færre dårlige ting, men også reducere antallet af uskyldige brugeres opslag og konti, der fejlagtigt bliver fjernet. Faktatjekkerne har været for politisk biased og har ødelagt mere tillid, end de har skabt - især i USA."
Den kommende præsident Donald Trump har tidligere været stærkt kritisk over for Metas påståede anti-konservative bias.