Køleskabet er et essentielt element i de fleste hjem, men det er ikke altid den sikreste opbevaringsplads for alle typer madvarer.
Forskning peger på, at visse grøntsager faktisk kan tage skade af det fugtige og kolde miljø i køleskabet, hvilket kan have konsekvenser for både smag og sikkerhed.
Eksperter anbefaler derfor at genoverveje, hvordan vi opbevarer vores madvarer.
Det skriver Sanook
En række fødevaresikkerhedsforskere advarer mod, at nogle grøntsager kan udvikle skimmel og toksiner, når de opbevares forkert. Løg, for eksempel, bør ikke opbevares i køleskabet, da de lave temperaturer omdanner deres stivelse til sukker, hvilket forkorter holdbarheden.
Margaret Cooper, ekspert i mikrobiologi fra University of Arizona, forklarer:
”Hele løg kan holde sig i op til tre måneder, hvis de opbevares på et tørt sted med god ventilation.” Hun anbefaler desuden at fjerne plastikposer, da de kan skabe fugt og dermed fremme svampevækst.
Sådan anbefales det at opbevare sine grøntsager
Hvidløg skal man heller ikke smide i køleskabet, der ved kølig opbevaring risikerer at spire hurtigt og miste smag.
Ingefær, hvis det opbevares skrællet i køleskabet, kan desuden udvikle mug og miste sin karakteristiske skarphed.
Her er det ikke kun smagen, der er i fare. Svampesporer fra ingefær kan forårsage alt fra nysen til alvorlige allergiske reaktioner.
Agurker og peberfrugt er andre eksempler på grøntsager, der lider under fugtige forhold.
Agurker kan hurtigt blive bløde og udvikle skimmelsvamp, særligt hvis de opbevares sammen med frugter, der udskiller ethylen, som fremskynder fordærv.
Peberfrugter mister deres sprødhed, når de udsættes for høj luftfugtighed, forklarer Maddy Rotman, direktør hos 'Imperfect Foods.'
For at sikre friskheden og undgå helbredsproblemer anbefaler eksperter, at disse grøntsager opbevares på et tørt og ventileret sted uden for køleskabet.
En sådan praksis kan forlænge holdbarheden og beskytte mod uønskede sundhedsrisici, samtidig med at smagen bevares optimalt.