Her er 7 overraskende grunde til, at du skal spise flere dadler

Kasper Rasmussen

355 uger siden

|

09/01/2018
Sundhed
Arkivfoto: Shutterstock
Arkivfoto: Shutterstock
Der er flere sundhedsmæssige fordele ved at spise dadler.

Dagens topnyheder

Mange mennesker undervurdere dadler, som ofte kun bliver betragtet som søde sager. Men der er faktisk også mange sundhedsmæssige fordele ved at spise dadler.

Der er derfor flere gode grunde til at spise flere dadler i de kolde vintermåneder i stedet for slik, når du sidder foran fjernsynet.

I modsætning til slik giver dadlerne dig nemlig blandt andet sunde fedtstoffer til kroppen, og samtidigt indeholder de kun en smule fedt.

Desuden indeholder dadler store mængder af kostfibre, ligesom den lille frugt også indeholder mange næringsstoffer.

Men ikke nok med det. En af dadlens vigtigste helbredseffekter er evnen til at regulere et raskt nervesystem – det skyldes det høje kaliumindhold, skriver mediet Newsner, som her har samlet syv andre gode grunde til at spise flere dadler. 

1. Beskytter mod hjerteinfarkt: 

Forskere har opdaget, at dadler sammen med granatæblesaft kan beskytte dig mod mod åreforkalkning, som kan forårsage hjerteinfarkt eller hjerteanfald. 

Det skyldes, at dadler indeholder forskellige typer af antioxidanter, som forbedrer kroppens kolesterolværdi og forebygger åreforkalkning, viste forskningsprojektet fra israel

2. Holder maven sund:

Dadler hjælper mod forstoppelse og mavepine. Deres rensende effekt gør desuden dadlerne til en fantastisk sikkerhedsforanstaltning mod tarmkræft.

Dadlerne indeholder nemlig nikotinsyre, som menes at være effektivt mod tarmproblemer. 

3. Giver dig en bedre søvn:

Det lyder sikkert for godt til at være sandt. Men fordi dadlerne indeholder store mængder aminosyren i-tryptofan, skulle det eftersigende give dig en bedre søvn. Stoffet producerer nemlig serotonin, der stimulerer følelsen af lykke og gør det lettere at falde i søvn.

4. Godt for graviditeten: 

Et studie fra Jordan viser, at gravide kvinder som spiser dadler, har en bedre graviditet og fødsel, og samtidigt viste studiet også, at dadler kan mindske forbruget af smertestillende medicin med 28 procent.

5. Godt for leveren:

Dadler er en naturlig kilde til grundstoffet magnesium, som er godt for cellernes og leverens funktion. Magnesium er et af de vigtigste mineraler at få i kroppen. 

Mineralet påvirker mere end 300 enzymsystemer og hjælper cellerne, musklerne, nerverne, blodtrykket, protein- og kalciumoptaget med at fungere optimalt. 

6. Giver et bedre syn: 

Mangel på A-vitamin kan medføre infektion, natteblindhed, senere blindhed og i sidste ende døden, men heldigvis indeholder dadler masser af A-vitaminer, som beskytter dine øjne. 

7. Godt mod allergier:

Som en af få fødevare indeholder dadler både metylsulfonylmetan, organisk svovl, som kan bidrage til at mindske allergiske reaktioner. Og ifølge et amerikansk studie har organiske svovlforbindelser positive effekter på mennesker, som lider af sæsonafhængig allergi såsom høfeber.

Dette sker med din krop, hvis du spiser 3 dadler hver dag