Tidligere Formel 1 og Le Mans-kører død

Henrik R

5 dage siden

|

26/09/2024
Sport
Foto: Wiki Commons
Den tidligere Formel 1-kører blev 69 år gammel, før han tabte til canceren.

Dagens topnyheder

Det er ikke nogen leg, at køre Formel 1. De lynhurtige biler der kan nå en topfart på over 300 km/t vil for nogen være de rene dødsmaskiner, men de dygtigste kører i verden, formår at håndterer dem.

Det var også tilfældet for britiske Rupert Keegan, der i fire år var aktiv Formel 1-kører, men desværre kunne han ikke hamle op med den kræftsygdom, der ramte ham.

I en alder af 69 år, er Rupert Keegan gået bort efter længere tids kamp mod kræft. Han døde i sit hjem på øen Elba i Italien, hvor han havde tilbragt de seneste år af sit liv. Det skriver motorsportsmediet Autosport.

Drømte om at blive skuespiller

Keegan blev født den 26. februar 1955 i Westcliff-on-Sea, Essex, og havde oprindeligt drømme om at blive skuespiller.

Hans far opfordrede ham dog til at følge en anden karrierevej, og Keegan fandt sin passion i motorsporten efter at have overværet Emerson Fittipaldi vinde det britiske Grand Prix i 1972.

Rupert Keegan havde en kort, men farverig karriere i Formel 1 mellem 1977 og 1982, hvor han kørte for hold som Hesketh, Surtees og RAM.

Selvom han aldrig opnåede en podieplacering i F1, formåede han at gøre sig bemærket med sin frygtløse kørsel og flamboyante livsstil, hvilket gav ham sammenligninger med den berømte verdensmester James Hunt.

Efter sin tid i Formel 1 fortsatte Keegan sin karriere i andre motorsportsserier, herunder Le Mans og IndyCar, hvor han opnåede flere bemærkelsesværdige resultater.

Han vil blive husket som en racerkører, der aldrig helt nåede sit fulde potentiale, men som alligevel satte et markant præg på motorsportens verden​