Nok er nok: Jonas Vingegaard har aflagt helt særligt løfte

Nicolai H

3 uger siden

|

27/08/2024
Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Cykelikonet har truffet væsentlig beslutning.

Dagens topnyheder

Cykelrytteren Jonas Vingegaard, der sikrede sig en imponerende andenplads i årets Tour de France, reflekterer nu over, hvordan et voldsomt styrt tidligere på året har påvirket både ham selv og hans familie.

Efter styrtet i Baskerlandet Rundt har Vingegaard lovet sin hustru, Trine Marie Vingegaard, at han fremover vil være mere forsigtig og lytte til sin krops signaler under løb.

Styrtet har forståeligt nok efterladt spor hos familien, som udover parrets treårige datter Frida, også snart tæller endnu et familiemedlem. Med en voksende familie er der kommet nye perspektiver på sikkerheden, og Trine Marie har været åben omkring, hvordan hun føler større bekymring nu, når hendes mand deltager i de krævende cykelløb.

I et interview med B.T. fortæller Trine Marie Vingegaard, at Jonas har forpligtet sig til at være ekstra opmærksom på sine egne grænser og træde lidt på bremsen, hvis han fornemmer, at forholdene bliver for risikable.

"Hvis det går for stærkt en anden gang, så sænker han farten og kommer godt igennem. Fordi rytterne såvel som løbsarrangørerne har et fælles ansvar for at der bliver kørt på en forsvarlig måde, som afspejler forholdene," fortæller Trine til mediet.

Løfte kommer i kølvandet på en erkendelse fra Jonas om, at han tidligere har taget chancer, fordi han har følt sig sikker på, at han kunne undgå uheld.

Nu ser han dog anderledes på tingene efter den skelsættende oplevelse.

Det handler ikke kun om Jonas’ personlige beslutninger; Trine Marie opfordrer også løbsarrangørerne til at tage et større ansvar for rytternes sikkerhed. Hun mener, at arrangørerne bør sikre, at ruterne er tilpasset forholdene, så risikoen for farlige situationer mindskes.

Selvom Jonas Vingegaard stadig kæmper med minderne fra styrtet, hvilket også spillede en rolle under sommerens Tour de France, har han nu lagt sæsonen bag sig og nyder en velfortjent vinterpause.

Trods de udfordringer, han har stået overfor, er hans fokus nu rettet mod at balancere ambitioner og forsigtighed – en tilgang han mener, stadig kan føre til topresultater, uden at gå på kompromis med sikkerheden.