De sidste par år har det helt store spørgsmål været, hvordan vi skal producere mere energi uden at forurene for meget.
Den debat har taget endnu mere fart i løbet af de sidste par uger, fordi der er en stor sandsynlighed for, at EU og resten af den vestlige verden snart helt må undvære russisk olie og gas på grund af krigen i Ukraine.
Regeringen har foreslået, at vi skal have mange flere vindmøller i Danmark, mens enkelte andre partier - blandt andre Nye borgerlige og Liberal Alliance - mener, at atomkraftværker er vejen frem.
I går blev statsminister Mette Frederiksen i Folketinget spurgt af Nye Borgerliges Pernille Vermund, om det virkelig er klogt at stille flere vindmøller op i Danmark.
Hun ville samtidig gerne høre, om statsministeren er lige så "teknologiforskrækket" som klima- og energiminister Dan Jørgensen, som gentagne gange har afvist ideen om atomkraftværker i Danmark.
Hertil svarede statsministeren ifølge Ekstra Bladet: "Den her udfordring tager jeg faktisk gerne op. At vi spørger danskerne, om de helst vil have et atomkraftværk, der hvor de bor, eller om de vil have en vindmølle."
Skulle statsministeren selv svare på det spørgsmål, er hun tilsyneladende ikke i tvivl om, at svaret ville være, at hun "hellere vil have, jeg ved ikke hvor mange, vindmøller end et atomkraftværk, hvor vi ikke kan være sikre på sikkerheden."
Statsministeren var altså rimelig sikker på, at danskerne har det på samme måde, men en afstemning som Ekstra Bladets Nationen! har foretaget viser noget helt andet.
Her har 74 procent nemlig i skrivende stund svaret, at "Danmark skal have et par atomkraftværker," men kun 22 procent har svaret, "Danmark skal IKKE have et par atomkraftværker."
80 procent har desuden i skrivende stund svaret 'ja' til spørgsmålet om, hvorvidt danskerne bør blive spurgt ind til valget mellem vindmøller og atomkraftværker.
Vil du hellere have et atomkraftværk end et par vindmøller i baghaven?
Den danske regering er stærk modstander af ideen om atomkraftværker, hvilket den ifølge Faktalink har været siden 1985, mens regeringen i andre europæiske lande som Sverige, Finland, Holland, Frankrig, England og Polen ser helt anderledes på det.
Ifølge TV2 er der cirka 100 aktive atomkraftværker i Europa, hvoraf Frankrig har hele 58 af dem. 72,3 procent af landets elforbrug dækkes af atomkraftværker.
Lande som Belgien, Ungarn, Ukraine og Slovakiet får desuden dækket over halvdelen af deres elforbrug af atomkraftværker.
Årsagen til den danske forsigtighed omkring atomkraftværker skyldes primært usikkerheden om det radioaktive affald og sikkerheden, som mange frygter ikke er god nok primært på grund af ulykken ved Tjernobyl i 1986 og ulykken i Fukushima i 2011.
I videoen herunder kan du høre mere om, hvordan atomkraftværker virker.