Men retten kan heldigvis laves på mange måder, men som så mange andre retter med få ingredienser, bliver resultatet nu engang bedst, hvis du vælger råvarer af god kvalitet.
Dette er en ret, der giver god mulighed for, at du kan være kreativ og bruge netop de ingredienser, som du godt kan lide, hvis der er noget i opskrifterne, der ikke lige er dig.
Der er to typer pastasalat med pesto. Den der er lavet som tilbehør til en anden ret og den som er et måltid til sig selv. Disse opskrifter er i den sidstnævnte kategori.
Prøv de viste opskrifter af til at starte med. De er forskelligartede og kan måske vække inspirationen, og så kan du altid være kreativ senere og lave din helt egen version af pastasalat med pesto.
Pastasalat med pesto
Opskriften rækker til 4 personer, og kan sagtens laves helt eller delvist dagen i forvejen, hvis du er i bekneb med tiden, men pastasalat med pesto er nu mest lækker som nylavet.
Ingredienser
Pesto:
- 2 håndfulde basilikum
- 1 dl olivenolie
- 1½ spsk pinjekerner
- 2 fed hvidløg
- 50 g fintrevet parmesanost
- Evt. et nip salt
pastasalat:
- 100 g bacon
- 1 mozzarella af bøffelmælk
- 1 bakke modne cherrytomater
- 100 g Friske eller frosne grønne ærter
- 50 g rødløg
- 250 g pastapenne eller skruer
Sådan laver du pastasalat med pesto
Fremgangsmåde:
- Kog pastaen som anvist på pakken.
- Sæt den til afkøling, mens du laver pestoen.
- Pil hvidløget og put alle ingredienser til pesto i en blender eller foodprocessor.
- Kør pestoen igennem på maskinen, og se om konsistensen er som den skal være eller om der skal tilsættes lidt mere olie.
- Hæld pestoen over pastaen og bland den godt.
- Du kan nu enten vente til pastasalaten med pesto er kølet helt af, inden du går videre eller du kan fortsætte de næste trin og spise den, mens den endnu er lun.
- Skær bacon i mindre stykker og steg dem på panden.
- Halver cherrytomaterne.
- Skær osten i små stykker
- Hak løget fint.
- Hæld alle ingredienserne i pastablandingen og server.
Flere variationer af opskriften
Bemærk at denne opskrift kun egner sig til at blive spist som nylavet på grund af avocadoen, og at du skal vente med at bygge salaten til pastablandingen er helt kold.
Alternativt kan du undlade avocado i selve salaten og portionsanrette pastasalaten med pesto og derefter lægge avocadoen ved der.
Det betyder, at du godt kan gemme rester i skålen til dagens efter.
Kylling og avocado
Ingredienser:
- 1 portion pesto (se ovenstående opskrift)
- 250 g pastapenne eller skruer
- 2 kyllingebryster
- 2 avocado
- 50 g rødløg
- cherrytomat
- 50 g oliven
- Salt
- Peber
Sådan laver du pastasalat med pesto, kylling og avocado
Fremgangsmåde:
- Følg trin 1-6 i ovenstående opskrift.
- Steg kyllingebrysterne ved medium varme og krydr dem med salt og peber.
- Læg dem til side og lad dem afkøle, inden du skærer dem i tern.
- Halver cherrytomaterne.
- Hak løget fint.
- Halver oliven
- Bland alle ingredienser i pastasalaten og lad den stå og trække, så længe du lyster.
- Tilsæt avocado, der er skåret i mundrette bidder lige inden servering.
Er du ikke så meget til kød, er denne opskrift god, og selvom du er til kød normalt, er denne opskrift ret lækker uanset. Denne type kan både spises som en ret i sig selv eller bruges som tilbehør ved grillmad og lignende.
Denne pastasalat med pesto må meget gerne stå og trække i nogle timer i køleskabet inden serveringen, da det bringer ingredienserne sammen, men den kan også serveres helt nylavet.
Den er fin dagen efter også, men er altså allerbedst på selve dagen.
Pasta med soltørrede tomater og forårsløg
Ingredienser:
- 1 portion pesto (se ovenstående opskrift)
- 250 g pastapenne eller skruer
- 5 spsk soltørrede tomater
- 2 forårsløg
- 50 g oliven
Sådan laver du pastasalat med soltørrede tomater og forårsløg
Fremgangsmåde:
- Følg trin 1-6 i ovenstående opskrift.
- Halver oliven.
- Skær forårsløget i fine skiver.
- Hvis de soltørrede tomater ikke er strimlede, skal de skæres i strimler inden de tilsættes.
- Bland alle ingredienser i pastasalaten og lad den stå og trække, så længe du lyster.