Eksperter: Det sker der med din krop, hvis du spiser pasta tre gange om ugen

redaktion

74 uger siden

|

20/06/2023
Sundhed
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pasta i alle slags, former og farver har længe været bandlyst i mange slankekure. Men nu har forskere fundet overraskende effekt ved at spise pasta flere gange om ugen.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

En spaghetti bolognese, en omgang lækker carbonara eller hvad med den klassiske tomatsauce og kødboller, som man husker dem i scenen med Lady og Vagabonden?

Pasta er en yderst lækker spise, der smager fortræffeligt, og i Italien vil de ældste mødre hellere begraves levende, end at opgive deres hjemmelavede pasta, der smager som englene synger.

Men pasta har længe været ude i kulden, hvor stenalderkost, LCHF eller andre fancy kosttyper har overtaget.

Men nu har forskere rent faktisk fundet ud af et pasta et par gange om ugen kan have en yderst gavnlig effekt for kroppen, skriver Daily Mail.

Ifølge den seneste forskning så kunne testpersoner se at vægten blev mindre, når de spiste pasta tre gange om ugen, hvor forsøgspersonerne tabte cirka et helt kilo efter 12 uger.

"Efter nærmere overvejelser, så kan vi nu med en vis sikkerhed fastslå, at pasta ikke har en negativ effekt på vægten, når det spises som en del af en varieret kost," siger en af de ledende forskere bag undersøgelsen John Sievenpiper, der er læge på St. Michael's Hospital i Toronto.

Nu kan pastaelskere ånde lettede op. Spiser man pasta tre gange om ugen, så kan man faktisk tabe sig. Foto: Shutterstock

Lægerne kom frem til det overraskende resultat ved at nærstudere kostvanerne hos 2.448 testpersoner, der havde deltaget i over 29 kostundersøgelser, der altså viste, at testpersoner rent faktisk tabte sig over 12 uger, hvis de spiste pasta som en del af deres kost flere gange om ugen.  

Forskerne ved dog endnu ikke, præcis hvad der gør, at pasta sund, men en af teorierne går på at pasta øger fornemmelsen af mæthed i kroppen og ikke får blodsukkeret til at stige, hvilket kulhydrater fra raffineret sukker blandt andet gør.

Så indtil forskerne løser det mysterie, så kan man med god samvittighed kaste sig over pastaretterne.