Skil dig ud fra mængden og sæt dit eget personlige præg på aftensmaden med denne lækre opskrift på frisk pasta . Opskriften kan også bruges til at lave almindelig pasta, og således ikke blot lasagne plader. Frisk pasta er nemmest at lave i en pasta maskine, men da de færreste har sådan en har jeg valgt at beskrive processen som den bliver lavet i hånden. At bruge en pasta maskine sparer dig for meget arbejde, og du kan med fordel investere i sådan en hvis du får smag for den hjemmelavede friske pasta.
Ingredienser:
250 g. hvedemel
250 g. durummel
3 æg
8 æggeblommer
½ tsk salt
Hæld melet op i en bunke på en ren bordplade. Drys saltet ovenpå og brug evt fingrene til at blande det let. Lav derefter en fordybning midt i melet og slå ægene ud deri og hæld også æggeblommerne deri. Sørg for at fordybningen i melet er høj og stabil nok, så ægene ikke løber ud over det hele. Brug derefter en gaffel til at brydde æggene, og bland forsigtigt med melet fra siderne af fordybningen.
Når dejen bliver for stiv til at røre med gaflen, begynder du bare at ælte med hænderne, præcis som var det boller du lavede. Hvis der er for meget mel fra din oprindelige bunke, kan du bare skubbe det til side og bruge af det hvis dejen bliver klistret. Med pasta dej behøves du ikke at bekymre dig helt så meget, om der kommer for meget mel i som med almindelig bolledej. Bliv ved med at ælte til overfladen er blød og elastisk. Dæk derefter dejen med husholdningsfilm og lad den ligge i ca. en halv time.
Når du skal til at rulle pastaen ud er det vigtigt at du deler dejen op i 3-4 mindre portioner, og kun arbejder med 1 portion af gangen. De portioner du ikke arbejder med skal forblive indpakkede i husholdningsfilm. Hvis du ruller pastaen ud med hånden eller en kagerulle, er det vigtigt at du har rigeligt med mel inden for rækkevidde. Lav en flad rund cirkel af dejen og drus lidt mel på toppen. Arbejd fra midten af dejen og udaf, og sørg for at holde dejen i konstant bevægelse, så du er sikker på at den ikke sidder fast.
Når du har fået dejen så tynd som du vil have den, drysser du lidt mel på toppen, og skærer derefter ud i den ønskede størrelse. Læg derefter stykkerne på et stykke bagepapir med en smule mel på og dæk dem til løst med husholdningsfilm eller et rent viskestykke. Sådan fortsætter du med de resterende portioner.
LÆS OGSÅ: Pumpkin Pie Spice tilfører varme til vinterens retter
Pastaen kan holde sig frisk ca. en halv dag i køleskabet. Dog kan man også vælge at lade pastaen ligge til tørre i ca. 2 dage til den er helt tør. Pastaen er tør når den nemt kan smuldres mellem hænderne i små stykker. Således kan pastaen holde i op til at par måneder hvis den er tørret ordentligt og bliver lagt i lufttætte beholdere.
Denne opskrift kan også bruges til at lave almindeligt pasta, og skal derfor ikke nødvendigvis laves til lasagneplader. Du kan desuden finde andre slags mel og specielle italienske meltyper hos specialforretninger, hvis du ønsker at eksperimentere.
Velbekomme !