Cremet kyllingelasagne med masser af grønt

webmaster

411 uger siden

|

02/01/2017
Opskrifter
Foto: Dagens.dk
Foto: Dagens.dk
De fleste der smager lasagnen siger, at det er den bedste lasagne, som de nogensinde har smagt.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Når jeg en sjælden gang imellem laver rigtig lasagne, så er det denne opskrift jeg anvender.

De fleste der smager lasagnen siger, at det er den bedste lasagne, som de nogensinde har smagt og de har svært ved at tro på, at lasagnen faktisk er lavet med kylling og ikke oksekød.

Gulerødder er et must i kødsaucen, men du kan også tilsætte mere grønt, hvis du har lyst. Rød peberfrugt eller squash i tern er fx også lækkert. Saucen kan klare en hel del grøntsager, uden at den smager vandet, ’grønt’ og sundt. Ret fantastisk, hvis du spørger mig.

Hemmeligheden bag saucen er i øvrigt tid. Hav god tid til at koge den ind, det er altafgørende for smagen. Og nå ja, så hjælper et skvæt fløde og en tilstrækkelig krydring jo også altid! Pastapladerne kan erstattes af squash (skåret i tynde skiver på langs og stegt i lidt olivenolie på en pande), skiver af rå sød kartoffel eller rå madbanan, hvis du gerne vil have endnu mere grønt i retten.

Til 6-8 personer
Kyllingekødsauce
800g hakket kyllingekød
600g løg
4 fed hvidløg
600g gulerødder
2 ds. hakkede eller flåede tomater á 400 ml
1 ds. tomatpuré á 140g
3 dl fløde
3-4 spsk. tørret oregano
2-3 tsk. stødt mild paprika
1 tsk. sort peber
½-1 tsk. chilipulver
Smag til med havsalt, citronsaft og honning
1 stor potte frisk basilikum
Olivenolie til stegning
Du skal desuden bruge
Lasagneplader
Bechamelsauce
Revet ost

Kyllingekødsauce
Pil løgene og skær dem i tern.

Pil hvsfedene og hak demroft. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern.

Svits løg- og hvidløg af i olivenolie.

Tilsæt det hakkede kyllingekød og brun det af.

Tilsæt gulerodsternene og lad dem stege med et par minutter, hvorefter dåsetomaterne og tomatpuréen tilsættes. Lad nu saucen simre ind under omrøring. Jo længere jo bedre og minimum 30 minutter. Tilsæt fløden og krydderierne og lad saucen simre yderligere ind – gerne 60+ minutter.

Når saucen er tilpas cremet og lækker, tilsættes de friske basilikumblade. 

Smag saucen endeligt til med evt. flere krydderier og havsalt, citronsaft og honning.

 

Lasagnen samles

Saml lasagnen, som du plejer. Jeg starter med lidt kødsauce i bunden, derefter plader, derefter kødsauce, derefter bechamelsauce, derefter plader osv. Jeg afslutter med kødsauce og bechamelsauce. Jeg dækker lasagnen til med sølvpapir og sætter den i ovnen på 200C i ca. 45 minutter. Efter ca. 45 minutter tager jeg lasagnen ud, fjerner sølvpapiret, drysser med revet ost og sætter lasagnen tilbage i ovnen. Når osten har fået tilstrækkeligt, er lasagnen færdig.

Server fx lasagnen med en simpel tomatsalat bestående af tomater, løg og en dressing af mild olivenolie, citronsaft og havsalt.

 

Klik her for flere opskrifter med kylling.