Udnyt det før det er for sent: Snart er det slut med populært skatte-smuthul

Emil Martesen

2 timer siden

|

20/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Udnyt det før det er for sent.

Dagens topnyheder

Man ønsker altid det bedste for sine børn.

Det gælder helt fra fødslen, hvor det handler om alle beslutninger fra at sikre deres trivsel, udvikling og lykke.

Forældre stræber efter at skabe en tryg ramme, hvor barnet kan vokse op, lære og udvikle sig optimalt, og de vil generelt bare sørge for, at barnet har medvind på cykelstierne.

Når det kommer til at give sine børn et skub i ryggen, vælger mange forældre at gå den økonomiske vej.

Derfor er det da også trist nyt til de gavmilde forældre, at forældrekøb og familieoverdragelser af boliger står til at blive mindre attraktive.

Helt konkret kan den 15 procent-regel, som i årevis har været et populært værktøj til at overdrage ejendomme mellem familiemedlemmer til en fordelagtig pris, kan snart blive sværere at anvende.

Den nuværende regel gør det muligt at sælge en ejendom 15 procent under den offentlige vurdering, men det kan ikke længere lade sig gøre, når den endelige vurdering af boligen er modtaget.

Sådan skriver Finans.

Christian Bækmark, der er indehaver af PrivatRevision, påpeger, at mange familier bliver ramt hårdt af de nye regler.

Når den endelige vurdering først er modtaget, er det ikke længere muligt at benytte de gamle - og ofte meget lave - offentlige vurderinger.

I stedet vil man typisk kun kunne overdrage ejendommen til en pris, der ligger 20 procent under den reelle markedsværdi, som er markant højere end de nuværende vurderinger.

"I disse dage sidder vi ofte med familier, som ønsker at overdrage, men hvor de midt i overvejelserne modtager den ny vurdering. Så kan de ikke længere overdrage efter den gamle vurdering fra den ene dag til den anden. Det kan forekomme noget brutalt for dem, det rammer", siger Christian Bækmark.

For mange familier er der dog stadig håb.

Så længe den endelige vurdering endnu ikke er modtaget, kan man stadig handle under de gamle regler.

"Man kan således meget hurtigt indgå en overdragelsesaftale og dermed have handlet rettidigt – uanset at selve overtagelsen først ligge et stykke fremme i tid, hvor den nye vurdering måske er kommet", forklarer Christian Bækmark.

Den kommende tid vil dermed være afgørende for de boligejere, der endnu ikke har modtaget en endelig vurdering og ønsker at overdrage ejendomme til deres børn.