Er du en af dem? 150.000 danskere i fare for at misse tusindvis af kroner

Emil Martesen

1 dag siden

|

17/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Er du en af dem?

Dagens topnyheder

Hvert år, når sommeren går på hæld, starter den periode, hvor flest danskere vinker farvel til deres job og i stedet vil give sig i kast med nye udfordringer.

Heller ikke i år er nogen undtagelse.

Over 150.000 har allerede taget skridtet ind på en ny arbejdsplads, og som ofte indebærer det nye kollegaer, ny løn – og ikke mindst en ny pensionsordning.

Men netop pensionsdelen kan være en af de ting, der let bliver overset i forbindelse med et jobskifte.

Vigtigheden af netop pensionsdelen er ikke til at tage fejl af.

Det sætter rådgivningsekspert hos Velliv, Jens Christian Nielsen, to streger under, da han snakker med Ekstra Bladet.

Han lægger ikke skjul på vigtigheden af at have styr på pensionsordningen, når man skifter job.

Han fremhæver tre væsentlige områder, som man bør tage højde for: forsikringsdækning, begunstigede på pensionsordningen og dækning i tilfælde af sygdom.

Når de elementer er på plads, kan man overveje at justere selve opsparingen. Derudover er det vigtigt at tænke over risikoprofilen på sin pension.

Men det stopper ikke her.

En anden vigtig faktor at overveje ved jobskifte er muligheden for at samle sine pensionsordninger. Ofte har folk flere pensionsopsparinger fra tidligere jobs, og ifølge Jens Christian Nielsen kan der være penge at spare ved at samle dem ét sted:

"Ofte oplever vi også, at nye kunder har 2 eller 3 pensionsordninger i forvejen. Når du samler dine pensionsopsparinger, sikrer du, at du for eksempel beholder fordelagtige udbetalingsaldre, og du betaler kun omkostninger til én pensionsopsparing", lyder det fra ham, inden han uddyber, at det er med til at give dig flere penge den dag du skal på pension:

"Det er med til at give dig flere penge den dag du skal på pension. Så er der lidt mere råderum til at rejse eller tage børnebørnene med i Zoo".