Glædeligt penge-nyt til disse danskere: Fast udgift kan falde med 7.440 kroner

Emil Martesen

6 dage siden

|

12/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den faste udgift kan falde med 7.440 kroner.

Dagens topnyheder

Det kan være en labyrint at finde rundt i rentenedsættelserne og dens betydning for din pengepung.

Ikke desto mindre er det ikke nogen hemmelighed, at det er blevet markant dyrere at leve, siden krigen mellem Rusland og Ukraine brød ud.

Priserne på stort set alt er steget, og det betyder, at mange familier kæmper for at få enderne til at hænge sammen. Heldigvis kan en række danskere nu se frem til, at der bliver lidt ekstra luft i budgettet.

Hvis Den Europæiske Centralbank, som også omtales ECB, sætter renten ned, kan flere danske boligejere se frem til at få et større rådighedsbeløb.

Der har længe været snak om rentenedsættelser, og flere bankanalytikere forventer da også, at ECB i dag vil sænke renten med 0,25 procentpoint.

Men hvor meget betyder det egentlig i kroner og ører? Det giver TV 2 nu svaret på.

Hvis ECB gennemfører den forventede rentenedsættelse på 0,25 procentpoint, og Nationalbanken følger efter, kan det give boligejere med disse lån flere hundrede kroner ekstra om måneden i rådighedsbeløb.

"Det vil helt sikkert være en glædelig nyhed for mange boligejere. Det vil være et tegn på, at renterne har toppet for nu," udtaler Jeppe Borre, der er cheføkonom hos Arbejdernes Landsbank, til TV 2.

Sætter tal på

Boligejere med en halvårlig rentetilpasning vil kunne se besparelser på omkring 310 kroner om måneden per lånte million, hvis renten falder med 0,50 procentpoint.

Ved et samlet rentefald på 0,75 procentpoint kan man spare op til 5.520 kroner årligt per lånte million, hvilket svarer til 460 kroner om måneden.

Ved et endnu større fald på 1 procentpoint vil den årlige besparelse stige til 7.440 kroner, mens den månedlige vil være 620 kroner, skriver TV 2 ifølge Jeppe Borres udregninger.

For boligejere med variable lån kan de kommende måneder således byde på markante økonomiske forbedringer, hvis de forventede rentenedsættelser fra ECB bliver til virkelighed.

Om det bliver en realitet, vil tiden vise. For hvis der er én ting, der er helt sikkert, så er det, at vi ikke ved, hvad morgendagen byder på.