Tjek din konto: Flere danskere mangler stadig deres penge efter 'mystisk' fejl

Emil Martesen

1 uge siden

|

11/09/2024
Nyheder
Foto: Privat
Tjek din konto.

Dagens topnyheder

Der findes ikke noget som flere penge mellem hænderne for danskerne - medmindre det selvfølgelig er andres penge. 

Den situation er en lang række danskere havnet i efter en fejl i det offentlige it-system, der i løbet af sommeren har ført til, at flere danskere uforvarende har modtaget udbetalinger, som tilhørte andre borgere.

Samtidig venter de reelle modtagere stadig på at få deres penge.

Det skriver Ekstra Bladet ifølge tech-mediet Radar.

Sagen er den, at en fejl i Nemkonto-systemet har i en periode på to måneder forårsaget forvirring omkring pengeoverførsler.

Årsagen til fejlen skal ses i lyset af en teknisk opdatering af selvbetjeningsløsningen til Nemkonto, som fandt sted den 11. juni i år.

Opdateringen skabte en situation, hvor data fra forskellige borgere kunne blive blandet sammen, hvis to personer forsøgte at ændre deres Nemkonto-indstillinger samtidig.

Resultatet var, at nogle danskere uventet modtog betalinger, der tilhørte andre, mens de korrekte modtagere blev efterladt uden deres løn, feriepenge eller andre indbetalinger.

Morten Hjelholt, lektor ved IT-Universitetet og ekspert i digitalisering af den offentlige sektor lægger ikke skjul på, at sagen var bekymrende:

"Det viser, at selv simple fejl i offentlige it-løsninger kan have graverende konsekvenser for borgerne, for det er jo alvorligt, at borgernes penge bliver sendt til de forkerte mennesker", lyder det fra ham til tech-mediet inden han betegnede hændelsen som et 'mystisk' koks.

Digitaliseringsstyrelsen har bekræftet, at 26 udbetalinger er gået til de forkerte modtagere, og at der stadig er 10 borgere, der mangler at få deres penge tilbage.