Tyvenes nye metode til at stjæle spredes: Kan koste dig 4000 kroner på 13 sekunder

Emil Martesen

30 uger siden

|

19/02/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tyvenes nye metode til at stjæle spredes.

Dagens topnyheder

I Danmarks gader har en ny form for kriminalitet set dagens lys, og denne gang er det bilernes sidespejle, der står for skud.

Med en stigende tendens i hele landet afslører ejere af især nyere og mere luksuriøse biler om tyverier af deres sidespejle, en hændelse, der ikke blot efterlader dem med besværet og udgiften ved at erstatte dem, men også med en følelse af magtesløshed.

Sidespejlene, der engang blot var simple reflekterende overflader, er nu blevet højteknologiske apparater udstyret med varmetråde, nedblændingsfunktioner og radarsystemer til at assistere med blindvinkelalarm.

Disse avancerede funktioner har gjort dem til attraktive mål for tyve, der ser en mulighed for at tjene tusindvis af kroner på det sorte marked.

Det skriver TV Midtvest.

Lone Otto fra FDM's tekniske rådgivning lægger heller ikke skjul på, at 'glassene er kostbare reservedele', hvilket gør tyveriet endnu mere fristende for kriminelle.

Det er især ejere af bilmærker som Audi, Tesla, BMW, og Mercedes, der melder om stjålne sidespejle.

Disse luksusbiler er ofte udstyret med det ekstraudstyr, der gør spejlene så eftertragtede.

Men hvad der er mere foruroligende, er, at det tilsyneladende er næsten umuligt for bilejerne at beskytte sig mod denne type tyveri. Ifølge overvågningsmateriale fra et tyveri i Viborg kan det tage tyvene så lidt som 13 sekunder at afmontere spejlene med en sugekop og afkoble de tilhørende ledninger.

Udgifterne ved at erstatte et stjålet sidespejl kan løbe op i mellem 2000 og 4000 kroner, og hvis ledningerne også bliver beskadiget, kan det koste dobbelt så meget.

Lone Otto påpeger i samme ombæring, at der ikke er meget, bilejerne kan gøre for at forhindre tyverierne, da de traditionelle metoder til at sikre bilens dele, som låsebolte på alufælge eller at låse bilen, ikke er effektive mod denne type kriminalitet.

Denne nye bølge af kriminalitet har ramt flere dele af landet, fra Viborg til Randers og Hvidovre, og politiet mistænker, at det ofte er organiseret kriminalitet, der står bag.