Politiet har allerede banket på hos de første: Nu varsler de hjemmebesøg hos disse borgere

Kamille Isaksen

30 uger siden

|

16/02/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Politiet har allerede anholdt de første 17 personer, og de er langt fra færdige.

Dagens topnyheder

Nordjyllands Politi intensiverer indsatsen mod ubetalt gæld i Himmerland ved at varsle hjemmebesøg hos skyldnere, der har ignoreret gentagne opfordringer til at afvikle deres gæld. Denne nye strategi, som allerede har resulteret i 17 anholdelser i Frederikshavn, sigter mod at motivere borgere til at tage kontakt til Fogedretten for at undgå politiets indgriben.

I en nylig udsendt pressemeddelelse fra Nordjyllands Politi, opfordres borgere med ubetalt gæld kraftigt til at melde sig selv til Fogedretten, før de modtager et uventet besøg af politiet. Denne opfordring kommer i kølvandet på en række succesfulde operationer i Frederikshavn, hvor politiet har taget direkte kontakt til gældsplagede borgere.

"Politiet i Himmerland vil snart banke på døren hos en lang række borgere, der har ubetalt gæld, som de på trods af talrige anmodninger ikke har fået afviklet," fremgår det af politiets meddelelse. Denne handling er en del af en bredere indsats for at sikre, at gæld bliver afviklet rettidigt og for at fremme en kultur af økonomisk ansvarlighed.

Ved at melde sig til Fogedretten kan borgere undgå den ubehagelige oplevelse af et politibesøg og i stedet finde en løsning på deres gældsproblemer i samarbejde med retssystemet.