Trist nyt for Lars Løkke

Laurids Gjelstrup

2 timer siden

|

16/10/2024
Nyheder
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com
Trist nyt for Lars Løkke

Dagens topnyheder

Lars Løkke Rasmussen, Danmarks udenrigsminister, har selv måttet dække en minibar-regning efter et ophold på Grand Millennium Hotel i Abu Dhabi i februar. 

Det skriver Ekstra Bladet

Efter en administrativ fejl betalte skatteborgerne uforvarende 785 kroner for alkohol fra minibaren på Løkkes værelse. Ministeriet opdagede fejlen i forbindelse med en aktindsigt indsendt af Ekstra Bladet, hvorefter Løkke straks tilbagebetalte beløbet.

Fejlen kom frem næsten otte måneder efter opholdet, og først da Ekstra Bladet spurgte til sagen, blev ministeriets opmærksomhed rettet mod den ukorrekte rejseafregning.

Udenrigsministeriet erkendte fejlen og meddelte i et svar, at de har strammet procedurerne for rejseafregninger fremover. "Udenrigsministeren tilbagebetalte pengene, så snart fejlen blev opdaget," lød det fra ministeriet.

Massiv kritik

Forløbet har dog mødt kritik fra flere eksperter, der anser håndteringen for at være uacceptabel.

Professor Sten Bønsing fra Aalborg Universitet kaldte det "kritisabelt", at fejlen ikke blev opdaget tidligere, mens Bent Greve fra RUC stemte i og bemærkede, at selvom der ikke var tale om noget ulovligt, så var det ikke tilfredsstillende, at staten havde ageret kassekredit for Løkke i næsten otte måneder.

Minibaren på Løkkes værelse indeholdt et udvalg af spiritus og vin, men det vides ikke præcist, hvad der blev indtaget.

Udgifterne blev noteret som 'liquor' og 'wine' og beløbene blev først tilbagebetalt, da fejlen blev påpeget.

Udenrigsministeriet har nu forsikret, at lignende fejl i fremtiden vil blive undgået gennem skærpede retningslinjer for rejseafregning.