Terrorangreb i Sverige afværget

Emil Martesen

37 uger siden

|

14/01/2024
Nyheder
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Et terrorangreb i den svenske hovedstad er afværget.

Dagens topnyheder

Mens danskerne har øjnene rettet mod det store tronskifte, der finder sted på weekendens sidste dag, så er sagen en helt anden hos vores svenske naboer.

De stod nemlig ansigt til ansigt med en alvorlig trussel, da en planlagt terrorhandling blev forhindret.

Det skriver den israelske avis Haaretz.

De lægger ikke skjul på, at den palæstinensiske terrororganisation Hamas havde planlagt et angreb mod den israelske ambassade i Stockholm.

Denne skræmmende udvikling blev afsløret af den israelske efterretningstjeneste Mossad og sikkerhedstjenesten Shin Bet.

Den svenske sikkerhedspoliti har endnu ikke kommenteret episoden, men hændelsen kaster lys over den konstante trussel, som mange lande står over for i øjeblikket.

Men det stopper ikke her.

Ifølge israelske kilder har Hamas planlagt flere terrorhandlinger mod jødiske og israelske mål, både i Israel og i udlandet, herunder den israelske ambassade i Stockholm.

Denne episode kommer i en tid, hvor Sverige har været i fokus i terrorrelaterede sammenhænge, især efter flere besøg af den danske højreekstremist Rasmus Paludan, som involverede offentlig afbrænding af Koranen.

Disse handlinger førte til voldelige optøjer i Sverige og store protester og demonstrationer i flere lande:

"Disse er lovlige ting, der bør være lovlige. Men alt, hvad der er lovligt, behøver ikke at blive værdsat", sagde den svenske statsminister Ulf Kristersson (M) til SVT i forbindelse med Koranafbrændingerne.

Samtidig har en hændelse, hvor en PKK-venlig aktivistgruppe hængte en dukke, der forestillede Tyrkiets leder Recep Tayyip Erdogan, op i Stockholm, negativt påvirket Sveriges NATO-ansøgning, som Tyrkiet sammen med Ungarn stadig blokerer.