Anklager afslører i retten: Skræmmende detaljer i dansk terrorsag

Nicolai Steinicke

38 uger siden

|

12/01/2024
Nyheder
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Anklageren bekræfter de anelser politiet havde.

Dagens topnyheder

I en dramatisk udvikling i kampen mod terrorisme har dansk politi og PET afsløret en plan om terrorhandlinger, der angiveligt har forbindelser til den palæstinensiske organisation Hamas. Dette blev bekræftet af en anklager i Østre Landsret fredag.

I en tidlig morgenaktion den 14. december gennemførte politiet en række anholdelser og ransagninger i Aarhus og Odense. Syv personer, herunder to 20-årige kvinder, er mistænkt for at være involveret i planlægningen af disse terrorhandlinger.

Det skriver B.T.

Tre af de sigtede, inklusive to unge kvinder og en 58-årig mand fra København, er nu varetægtsfængslet. Den 58-årige mand, der tidligere har deltaget i offentlig debat, er blandt de centrale figurer i denne sag.

Yderligere tre mistænkte er fængslet in absentia, hvilket betyder, at de er fængslet uden at være fysisk til stede. En sidste mistænkt er fortsat på fri fod, da retten ikke fandt tilstrækkeligt grundlag for fængsling.

Denne sag kaster lys over de komplekse og grænseoverskridende udfordringer, som Danmark står over for i bekæmpelsen af terrorisme. Forbindelsen til Hamas, en organisation, der af mange lande betragtes som en terrororganisation, understreger den internationale dimension af truslen.

Mens efterforskningen fortsætter, forbliver detaljerne om den påståede terrorplan og dens specifikke mål uklare. Det danske samfund står over for en alvorlig påmindelse om de konstante trusler mod national sikkerhed og behovet for fortsat årvågenhed.