Kæmpe eksplosion: 52-årig midtjysk kvinde i alvorlig ulykke i eget hjem

Kamille Isaksen

35 uger siden

|

12/01/2024
Nyheder
Foto: Presse-fotos.dk / OBS - genrefoto
Foto: Presse-fotos.dk / OBS - genrefoto
En redningshelikopter hastede kvinden til Rigshospitalet for yderligere behandling.

Dagens topnyheder

En tragisk hændelse udspillede sig torsdag i en bolig på Nabevej i Viborg, hvor en 52-årig kvinde blev alvorligt skadet efter en gaseksplosion. Kvinden, som nu er i kritisk tilstand men uden for livsfare, blev fløjet til Rigshospitalet til behandling for sine skader.

Det skriver TV Midtvest

Hændelsen fandt sted, da kvinden anvendte en gasbrænder indendørs i et forsøg på at give træbrædder patina. "Hun brugte en gasbrænder indenfor for at give nogle træbrædder lidt patina. Men gasbrænderen har formentlig lækket noget, som pludseligt blev antændt og gav en kæmpe eksplosion," forklarer politiassistent Henrik Hansen fra lokalpolitiet i Viborg. 

Kvindens hænder og ansigt blev alvorligt forbrændt i eksplosionen. Hendes mand, der var uskadt, ydede førstehjælp ved at hjælpe hende under en bruser med tempereret vand, inden han ringede 112. En redningshelikopter transporterede herefter kvinden til Rigshospitalet for yderligere behandling.

Eksplosionen forårsagede også betydelige materielle skader på hjemmet. "Loft og vægge er blevet forskubbet, og eksplosionen trykkede også et stort vinduesparti ud. Så voldsomt, at der faktisk lå glasskår 18 meter derfra," fortæller politiassistenten.