Tallene taler sine tydelige sprog: Dette kan være guld værd for dronning Margrethe

Emil Martesen

45 uger siden

|

03/11/2023
Nyheder
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Ejendomsvurderingerne har stjålet alle overskrifterne, og det fortsætter de tilsyneladende med at gøre.

Dagens topnyheder

Bølgerne gik særdeles højt mange steder i kongeriget, da de nye ejendomsvurderinger ramte tusindvis af danske boligejere i september.

Men de danske kongelige ejendomme stjal også alt opmærksomheden på baggrund af netop en vanvittig ejendomsvurdering, der har affødt både diskussion og kontrovers.

I det aarhusianske landskab, hvor Marselisborg Slot har stået som et monument over dansk royalt historie siden 1902, har den nye ejendomsvurdering i den grad vakt opsigt. Ifølge de seneste tal, ville det økonomisk være mere fordelagtigt for Dronning Margrethe at rive slottet ned end at bevare det.

Det skriver Ekstra Bladet.

Tidligere var Marselisborg Slot vurderet til 41,5 millioner kroner, men et dramatisk fald har reduceret denne værdi til 23,854 millioner kroner. I kontrast har grundværdien taget et betydeligt spring opad til 29,509 millioner kroner. Dette paradoks har ikke kun skabt røre blandt almindelige borgere, men også inden for de royale gemakker.

Dronning Margrethe, som har ejet slottet siden 1975, står nu over for en ejendomsvurdering, der synes at underminere den historiske og affektive værdi af hendes sommerresidens.

Og mens det forbliver usikkert, om dronningen vil udfordre denne vurdering eller ej, er det klart, at Marselisborg Slot, som har været vidne til utallige royale begivenheder og har huset generationer af kongelige, nu står i en økonomisk krydsild.