Stort vejarbejde starter snart: Den dansk-tyske grænse spærres delvist

Mathias Madsen

8 uger siden

|

24/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Snart bliver det omstændigt at krydse den dansk-tyske grænse via den Sønderjyske Motorvej.

Dagens topnyheder

Massevis af sønderjyder pendler hver dag til Tyskland og tilbage igen på arbejde, og lige så mange danskere kører hver dag over den dansk-tyske grænse på vej på ferie, for at handle ind ved grænsebutikkerne eller noget helt tredje.

Ifølge Presse-fotos.dk bliver den rejse dog snart noget mere omstændig, da et stort vejarbejde skal i gang på den tyske side.

Forberedelserne til vejarbejdet starter allerede mandag d. 26. august, men det egentlige vejarbejde begynder først d. 1. september.

Fra den dag vil man ifølge det tyske motorvejsselskab Die Autobahn GmbH des Bundes begynde at renovere kørebanen i sydgående retning mod Tyskland, så motorvejstrafikken kan "køre mere jævnt."

Kørebanen ved grænseovergangen blev nemlig etableret helt tilbage i 1972, og den trænger derfor til vedligehold.

Det betyder, at trafikken fra starten af september vil blive påvirket, og fra midten af september vil motorvejen blive helt lukket i sydgående retning.

I stedet vil den sydgående trafik blive dirigeret over i den nordgående bane, således at der kun er ét spor åbent i hver retning. Derudover bliver tilkørslen Flensburg/Harrislee i sydgående retning lukket, mens vejarbejdet står på.

Man forventer, at motorvejen er fuldt tilgængelig igen i starten af november, men vejarbejdet på rasteplads Ellund vil fortsætte indtil sommeren 2025.

Ifølge en talsperson for Autobahn GmbH forventer man ikke, at vejarbejdet vil føre til de store trafikale problemer, da den værste ferietrafik ér overstået, og hos Syd- og Sønderjyllands Politi er forventningerne det samme.

"Tyskerne vil udføre noget asfaltarbejde omkring rasteplads Ellund. Vi forventer ikke, at det vil give yderligere trafikale udfordringer," har vagtchef i politikredsen Ole Aamann således udtalt.

Ifølge ham har Danmark ikke meget med vejarbejdet at gøre.