Stor udbetaling på vej til mange danskere: Se her, hvor meget du kan få

Emil Martesen

8 timer siden

|

19/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En stor udbetaling er på vej til mange danskere.

Dagens topnyheder

For en lang række danskere har rejsekortet en fast plads i pungen.

I ny og næ skal rejsekortet dog skiftes, da det har en udløbsdato. I den forbindelse har en hel del danskere mistet penge.

Men nu er der god grund til at trække lidt ekstra på smilebåndet for de danskere.

Forbrugerombudsmanden har nemlig slået fast, at Rejsekort-brugere har ret til refusion af ubrugte midler - selv hvis dit navn ikke står på kortet.

Meldingen fungerer som svar på klager fra syv kunder, der har oplevet problemer med at få deres penge tilbage, fordi deres kort var udløbet.

Det skriver DR.

De syv kunder havde Rejsekort uden navn på, som tilmed var udløbet. Fem af de syv borgere blev nægtet refusion, da kortene havde været udløbet i mere end et år.

Forbrugerombudsmand Torben Jensen understreger, at afvisningen af udbetaling strider mod reglerne, da kunderne ikke er blevet ordentligt informeret om kortenes gyldighedsperiode.

"Det er afgørende for forbrugernes mulighed for at udnytte indløsningsretten, at de er blevet oplyst tydeligt om gyldighedsperioden", siger han og fortsætter:

"Af hensyn til navnlig forbrugernes retssikkerhed er det derfor væsentligt, at udbetalingskrav ikke afvises med henvisning til en udløbsdato, der aldrig er blevet aftalt med forbrugeren".

Da et Rejsekort kan nemt købes på stationer eller i automater, er der ifølge ombudsmanden ikke gjort nok for at sikre, at købere er klar over kortets begrænsede gyldighed.

Med Forbrugerombudsmandens udmelding står det klart, at kunder har ret til at få tilbagebetalt deres ubrugte midler, uanset om kortet er udløbet, så længe de ikke er blevet informeret om dets gyldighed ved køb.

Hvis du er blandt, kan du med fordel påbegynde processen med at få dine egne penge udbetalt igen - for det er da trods alt kun retfærdigt.