Slik tilbagekaldes: Børn kan blive kvalt

Nicolai Busekist

52 uger siden

|

13/10/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Fødevarestyrelsen tilbagekalder slik, som i værste fald kan føre til, at børn bliver kvalt.

Dagens topnyheder

Selvom det med stor sandsynlighed er et hit hos de fleste børn med surt slik, så er netop denne type slik en god idé at holde på afstand af dit barn.

I en pressemeddelelse meddeler Fødevarestyrelsen, at slikproduktet 'Toxic Waste Slime Licker Sour Rolling Liquid Candy' bliver tilbagekaldt, da det udgør en fare for barn.

Konkret er der en risiko for, at selve rullemekanismen i slikket kan falde af. Hvis det sker, kan det i værste fald medføre, at barnet kommer til at sluge denne mekanisme, hvilket kan resultere i kvælning.

I en pressemeddelelse skriver Fødevarestyrelsen, at deres tilbagekaldelse kun gælder for produktet 'Toxic Waste Slime Licker Sour Rolling Liquid Candy' med følgende EAN-stregkode: 00898940001016.

Hertil fremgår det også af deres pressemeddelelse, at deres tilbagekaldelse gælder for alle bedst før-datoer. Uanset hvornår det er blevet købt, er det derfor omfattet af denne tilbagekaldelse.

Det er kun blevet solgt ét sted i landet, hvilket er hos Centerkiosken i Fields på Arne Jacobsen Allé 12, 2300 København. Derfor er det også dem, der står bag tilbagekaldelsen.

Foto: Fødevarestyrelsen

Hvis du har valgt at købe det populære slikprodukt til dit barn (eller til dig selv), er det vigtigt, at det ikke bliver indtaget. Derimod skal du sørge for, at det ikke længere er tilgængeligt for dit barn, hvis det er dette.

I stedet skal du kassere produktet eller levere det tilbage til butikken, hvor du har købt det.

Hvis du har købt et produkt, der minder om 'Toxic Waste Slime Licker Sour Rolling Liquid Candy' i en slikforretning, supermarked eller deslige, er der ikke noget at frygte.

Selvom denne form for 'rullende slikprodukter' findes i flere varianter, er der ikke tale om en tilbagekaldelse af disse, men kun det konkrete førnævnte produkt.