Skatteministeriets beregninger viste skattelettelser til 4 af 5 boligejere - men det stopper ikke her

Emil Martesen

1 dag siden

|

04/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det stopper ikke her.

Dagens topnyheder

Folketingets Ombudsmand er i dag kommet med en udtalelse om dokumentationen bag regeringens udsagn om, at 4 ud af 5 boligejere med boligskattereformen står til en skattelettelse.

Skatteministeren tager udtalelsen til efterretning.

Sådan lyder meldingen i en pressemeddelelse.

Ombudsmandens undersøgelse har ikke omhandlet rigtigheden af udsagnet, som han i øvrigt ikke har grund til at betvivle.

Folketingets Ombudsmand udtaler, at det er uheldigt, at Skatteministeriet ikke har sikret sig dokumentation for beregninger bag udsagnet om, at 4 ud af 5 boligejere står til en skattelettelse med omlægningen af boligskatterne i 2024.

Udsagnet blev bragt i forbindelse med en pressemeddelelse forud for, at lovforslag om nye ejendomsskatteregler blev sendt i høring:

"Jeg hæfter mig ved, at Folketingets Ombudsmands undersøgelse ikke har omhandlet rigtigheden af, at 4 ud af 5 boligejere står til en skattelettelse, som Skatteministeriet kommunikerede i forbindelse med lovforslaget om omlægningen af boligskatter, og at Ombudsmanden udtaler, at han ikke har grund til at betvivle rigtigheden heraf. Derudover tager jeg Folketingets Ombudsmands udtalelse om dokumentationen for beregningerne til efterretning", siger skatteminister Rasmus Stoklund.

Ombudsmandens udtalelse omhandler den såkaldte ejendomsskattemodel, hvor der kan foretages beregninger af virkningerne af ændringer af boligskattereglerne for samtlige ejendomme i Danmark.

Undersøgelsen har ikke omhandlet rigtigheden af udsagnet, som Ombudsmanden i øvrigt ikke har grund til at betvivle.

Det vil være muligt at foretage genberegninger i modellen på baggrund af historiske data.

En sådan beregning må forventes at afvige meget beskedent fra den originale beregning.