Ikke selv klar over deres store skattefejl: Nu er regning på vej til disse danskeres e-Boks

Emil Martesen

2 dage siden

|

01/10/2024
Nyheder
Foto: Privat
Foto: Privat
De er ikke selv klar over deres store skattefejl.

Dagens topnyheder

Det kan være en labyrint at finde rundt i Skat, men ikke desto mindre er det en vigtig opgave, at have styr på sine oplysninger om Skat.

Det må en række danskere i den grad nikke genkendende til.

De har nemlig fået en hilsen fra Skattestyrelsen i e-Boks.

Her bliver de opkrævet for et beløb af ukendt størrelse for ikke at have angivet deres skat korrekt.

Det er resultatet af 98 afsluttede kontroller, der har fundet sted fra begyndelsen af 2022 til midten af 2023. I cirka 80 procent af kontrollerne blev der fundet fejl, hvilket har ført til de omfattende krav om betaling.

Det fremgår af en ny publikation fra styrelsen, ifølge B.T.

Streamere – personer, der benytter platforme som YouTube og Twitch til at sende live video, ofte mens de spiller computerspil – har oplevet en vækst i popularitet og dermed også indtægter.

Indtægterne kan komme fra flere kilder: donationer fra seere, abonnementsbetalinger, reklameindtægter og sponsoraftaler. Og det er netop her, problemet opstår – for selvom flere har fundet nye måder at tjene penge på, har mange ikke styr på deres skattepligt.

Det giver i den grad anledning til panderynker hos skatteminister Rasmus Stoklund, der ikke lægger skjul på sin forståelse for udviklingen, men fremhæver nødvendigheden af korrekt skatteindberetning:

"Derfor arbejder Skattestyrelsen med at vejlede brugerne og på at gøre det nemmere for streamere at forstå deres skattepligt. For i sidste ende er det selvfølgelig den enkeltes ansvar at sikre, at alt bliver indberettet korrekt, så man betaler den skat, man skal, til fælleskassen", lyder det fra ham ifølge en pressemeddelelse.

En central del af Skattestyrelsens arbejde har været at identificere og kontrollere indtægterne fra streamingaktiviteter.

Oplysningerne stammer fra en lækage i 2021, hvor omkring 10.000 danske streameres brugerdata fra Twitch blev offentliggjort.

Disse data har givet et indblik i de beløb, som streamerne modtager via platformen, og har dermed været afgørende for kontrollernes udfald.

Men der er god grund til at ånde lettet op, hvis man er blandt dem, der nu skylder penge.

Hjælpen er nemlig på vej fra Skattestyrelsen, der senere på året vil lancere en kampagne målrettet streamere.