Skattestyrelsen løfter sløret for nyt skattetiltag: Nu skal børnene i gang

Mathias Busekist

2 timer siden

|

28/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Børnene slipper ikke.

Dagens topnyheder

Skattetiltaget, som Skattestyrelsen har udviklet til at være målrettet undervisningsmateriale til børn, skal ruste fremtidens skatteborgere til vores velfærdssamfund.

For når børnene vender retur fra frikvarter, vil det ikke kun være for at lære dansk, matematik eller andet. Næh, nu skal de lære skat.

Skattestyrelsen har nemlig i samarbejde med en gruppe lærere udviklet nyt undervisningsmateriale til børn og unge, som skal hjælpe dem med at blive klædt på til det danske skattesystem. 

Pressemeddelelsen, som Skattestyrelsen har udsendt, kalder materialet "værdifult".

"Skat er vigtigt for alle aldersgrupper - også unge. Her har rigtig mange helt almindelige jobs ved siden af deres uddannelse. Derfor er det vigtigt, at de får undervisning i skat og viden om, hvad f.eks. et frikort og fradrag er, og hvordan man sørger for, at man ikke får en restskat. På den måde får de en god start på det at være skatteborger i Danmark,” siger skatteminister Rasmus Stoklund.

Tiltaget hedder ’Skat på skoleskemaet’, og formålet med materialet, som kan downloades gratis på Skattestyrelsens hjemmeside, er at gøre eleverne bevidste om, hvad skat er, hvilken rolle skat spiller i samfundsøkonomien, og hvor og hvordan de unge skal agere, når de får deres første job eller måske overvejer at starte egen virksomhed.

Skattestyrelsen fremhæver den naturlige udvikling i samfundet, som har set flere og flere unge mennesker handle med aktier, kryptovaluta som et kald på ændringer.

De unge har brug for at lære om det danske skattesystem, og hvordan man betaler korrekt skat. 

"Alle skal betale skat på et tidspunkt, og derfor er det vigtigt, at vi hjælper kommende skattebetalere godt på vej," siger skatteminister, Rasmus Stoklund.

Ifølge Ekstra Bladet omfatter undervisningsmaterialet ikke kun forskuds- og årsopgørelse, de unge skal lære om. 

Et af emnerne hedder for eksempel 'Gaming og Betting', hvor børn og unge kan dykke ned i reglerne for spilleafgifter, online spil indenlands- og udenlands og konkurrencer på sociale medier.