Det er næppe gået nogens næse forbi, at tidligere præsident Donald Trump har udtrykt stor interesse for at købe Grønland.
Selvom den danske regering hurtigt afviste idéen, har debatten skabt en bølge af spekulationer, hvor nogle har valgt at regne på den økonomiske gevinst for Danmark, hvis salget faktisk blev en realitet.
Resultatet viser, at den enkelte dansker potentielt kunne få en betragtelig sum ud af det.
Den økonomiske værdi af Grønland er blevet estimeret til en svimlende sum: 10.806.300.000.000 danske kroner – eller mere håndgribeligt sagt, 10.806 milliarder kroner.
Dette tal blev fremhævet af Andy Ogles, et republikansk medlem af den amerikanske Kongres, under et interview på Fox News.
Her blev beløbet nævnt som en mulig pris for øen, hvis Danmark nogensinde skulle overveje at sælge.
Sådan skriver Ekstra Bladet.
Andy Ogles forklarede i interviewet, at beløbet ikke blot er en vurdering, men også et strategisk udgangspunkt.
Han understregede, at for Donald Trump handler forhandlinger altid om at have en stærk position:
"Det er ligesom, når man taler om straftold. Det er et værktøj, så man kan få folk tilbage til forhandlingsbordet. Det er vigtigt for Donald Trump at forhandle fra en styrkeposition," udtalte han.
Du kan sagtens få luksus uden at Danmark sælger Grønland
Produkt
Navn
Pris
Forhandler
Fordeling af gevinsten
Hvis et salg til den nævnte pris blev gennemført, ville det betyde, at hver enkelt dansker kunne modtage omkring 1,8 millioner kroner.
En betydelig sum for den enkelte borger, men salget møder dog massiv modstand både i Danmark og Grønland.
Grønlands landsstyreformand, Múte B. Egede, og Danmarks statsminister, Mette Frederiksen, har begge gjort det klart, at Grønland ikke er til salg.
Mette Frederiksen har kaldt idéen absurd, mens Múte B. Egede har understreget, at Grønland er et selvstyrende område og ikke en vare, der kan handles.
Trumps interesse for Grønland har dog ikke kun været begrænset til økonomiske drøftelser.
Den tidligere præsident har flere gange antydet muligheden for at anvende økonomisk eller militær tvang for at opnå kontrol over øen.
Blandt andet har han truet med at indføre straftold på danske varer som en del af sine forhandlingstaktikker.
I januar havde Mette Frederiksen og Donald Trump en samtale på 45 minutter, hvor emnet Grønland også blev berørt.
Mette Frederiksen beskrev samtalen som ligefrem og lang, men understregede samtidig, at Danmarks holdning til spørgsmålet er uændret.