Royal Run udsolgte på rekordtid - men nu er der gode nyheder

Kamille Isaksen

34 uger siden

|

24/01/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Arrangørerne bag det eftertragtede løb deler nu store nyheder.

Dagens topnyheder

Royal Run, som efterhånden er blevet et af Danmarks største motionsbegivenheder, udvider nu kapaciteten for deltagere i 2024-udgaven, efter en overvældende efterspørgsel i de fem værtsbyer. 

Det skriver Royal Run på deres egen hjemmeside.

Arrangørerne af Royal Run har efter udsolgte startnumre i december valgt at frigive yderligere 7.500 pladser, hvilket vil gøre det muligt for endnu flere danskere at deltage i denne store motionsfest.

Dette års Royal Run, der afholdes 2. pinsedag, er allerede historisk. Det markerer den første deltagelse af H.M. Kong Frederik 10. og hans dronning Mary, hvilket har tilført en ekstra dimension af national stolthed og fejring til begivenheden. "Det bliver på alle måder en helt særlig og historisk udgave af Royal Run, der for første gang bliver med deltagelse af Danmarks nye kongepar," udtaler Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund (DIF) og medlem af Royal Runs styregruppe.

Interessen for Royal Run ’24 har været så stor, at alle 87.500 startnumre blev revet væk på rekordtid. For at imødekomme denne efterspørgsel har arrangørerne vurderet ruter, start- og målområder samt pladsforhold i værtsbyerne og besluttet at udvide i Brønderslev, Aarhus, Fredericia og København/Frederiksberg. Kun i Kalundborg har man valgt ikke at øge antallet af deltagere af hensyn til pladskapaciteten og den gode oplevelse for alle.

Denne udvidelse af kapaciteten understreger Royal Runs status som et tilløbsstykke, der forener mennesker på tværs af generationer. "Vi kan igen i år konstatere, at Royal Run er et tilløbsstykke, der samler generationer, venner og familier på kryds og tværs," siger Jens Otto Størup, administrerende direktør i DGI og ligeledes medlem af Royal Runs styregruppe.

Salget af de nye startnumre åbner den 31. januar kl. 10:00, og interesserede kan tilmelde sig forskellige distancer i de enkelte værtsbyer. Royal Run tilbyder tre distancer – One Mile, 5 km og 10 km – som alle kan enten løbes eller gås. Med denne udvidelse forventes det, at omkring 95.000 deltagere vil være med til at fejre og bevæge sig sammen den 20. maj.

På Instagram har Royal Run også delt et opslag, hvor det bliver annonceret, at de har tænkt sig at sætte flere startnumre til salg. 

Du kan se opslaget her: