Kong Frederik gør det for første gang: Viderefører traditionen

Kamille Isaksen

34 uger siden

|

23/01/2024
Nyheder
Foto: Dennis Stenild, Kongehuset ©
Foto: Dennis Stenild, Kongehuset ©
Danmarks nye konge har valgt at følge traditionen, som Margrethe også selv udførte.

Dagens topnyheder

Den seneste tid har alle øjne været rettet mod Danmarks nye konge, kong Frederik. Danskerne har spændt set til og overværet, om den nye majestæt havde tænkt sig at følge i morens fodspor og udføre de samme traditioner, som Margrethe gjorde i sin tid. 

I en tid, hvor traditioner og kongelig etikette ofte kan ændres, har Kong Frederik forpligtet sig til at opretholde en særlig tradition, som hans mor, Dronning Margrethe, plejede under sin regeringstid. Traditionen omfatter udsendelse af personlige lykønskninger til borgere, der når betydelige alderstrin og ægteskabsjubilæer.

Det oplyser kongehuset selv på deres Instagram

Denne værdifulde praksis blev i dag demonstreret, da Kong Frederik sendte sin første lykønskning til en borger i Nordjylland, som fyldte 100 år. Kongehusets Instagram-side fremhævede denne begivenhed med et opslag, der viste brevet, som indeholdt en kort, men hjertelig hilsen fra Kongen: 'I anledning af Deres 100 års fødselsdag sender jeg min hjertelige lykønskning. Frederik R.'

Denne gestus er mere end blot en formelitet; den er et symbol på den vedvarende forbindelse mellem det danske monarki og folket. Ved at videreføre denne tradition bekræfter kong Frederik sin forpligtelse til at opretholde en nær forbindelse til borgerne og anerkende deres vigtige livsbegivenheder.

Traditionen strækker sig tilbage til en tid, hvor disse hilsener blev sendt som telegrammer, nedskrevet og læst højt for fødselaren på den specielle dag. I dagens digitaliserede verden har formen ændret sig, men essensen og betydningen af denne praksis forbliver uændret.

Udover hundredeårige fødselarer vil kong Frederik også sende lykønskninger i anledning af diamant-, krondiamant-, jern- og atombryllupper, hvilket markerer henholdsvis 60, 65, 70 og 75 års ægteskab. Dette understreger Kongens ønske om at hylde og anerkende de personlige og kollektive bedrifter af sine landsmænd.

Kong Frederiks beslutning om at fortsætte denne tradition afspejler en dyb respekt for historien og en forståelse af monarkiets rolle i at opretholde nationale skikke.

Du kan se kongehusets opslag her: