Prisforskel på vanvittige 500 procent på julefavorit: Her får du det billigste

Emil Martesen

40 uger siden

|

12/12/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er en prisforskel på 500 procent på julefavoritten.

Dagens topnyheder

Med under to uger til jul kastes forbrugerne ud i et prisdyk, der kan få julehjertet til at bløde.

Danske juletræer viser sig nemlig at have markante prisforskelle, især når man sammenligner provinsens priser med hovedstadens astronomiske afgifter.

Det skriver B.T.

Ifølge Claus Jerram Christensen, direktør i brancheforeningen Danske Juletræer, varierer priserne betydeligt rundt om i landet:

"Juletræer kan koste under 100 kroner i provinsen og over 500 kroner, hvis du er inde i København, men gennemsnittet for juletræer til stuen er 200 kroner", forklarer han.

Som et levende eksempel på prisforskellen kan vi kigge på to salgssteder: Grøntbørsen på Tarp Hovedvej i Esbjerg og en central juletræsforhandler på Kongens Nytorv i København.

På Grøntbørsen koster et 230 centimeter højt juletræ 199 kroner, mens et tilsvarende træ midt i København sælges for det dobbelte, altså 500 kroner.

Flemming Hansen, indehaver af Grøntbørsen i Esbjerg, kommenterer prisforskellen og antyder, at københavnerne bliver taget ved næsen.

"Den pris forhandlerne kræver ville jo ikke gå her i Jylland. Hvis jeg satte til de høje priser, så ville det ikke være mange juletræer, jeg fik solgt," siger han.

Christensen giver en mulig forklaring på den betydelige prisforskel:

"Når du står midt i København, skal du jo have hegn, som du skal leje, og du skal måske have tyverisikring, så ingen løber med dine træer. Og så skal du jo nok have lønnet arbejdskraft til at sælge dine træer".

Trods de høje priser i København er der alternative muligheder for prisbevidste forbrugere. Byggemarkeder som Jem & Fix og Harald Nyborg sælger juletræer til langt mere overkommelige priser, hvor Nordmannsgran i størrelsen 180 til 240 centimeter kan erhverves for 88 kroner hos Jem & Fix og 85 kroner hos Harald Nyborg.

I sidste ende er valget mellem et dyrt byjuletræ eller en billigere provinsiel variant en julegave til forbrugerne selv.