Nu kan du tjekke: Disse danskere skal betale mere i skat

Emil Martesen

40 uger siden

|

11/12/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu kan du tjekke.

Dagens topnyheder

Efter en periode med stor usikkerhed og forsinkelser i systemet, er der nu kommet nye ejendomsvurderinger for erhvervsejendomme i Danmark.

Efter fejl på fejl, gakkede vurderinger og chokerede husejere fyldte overalt i mediebilledet, og hundredtusindvis af vurderinger skulle gennemgås for fejl og siden ændres, så har Vurderingsstyrelsen langt om længe løftet sløret for nye ejendomsvurderinger.

Det har Vurderingsstyrelsen meldt til Ekstra Bladet.

Disse vurderinger er særligt bemærkelsesværdige, da de for første gang siden 2012 repræsenterer en opdateret vurdering af landets cirka en halv million erhvervsejendomme:

"Udviklingen af et nyt system er flere gange blevet forsinket. Det betyder, at landets cirka en halv million erhvervsejendomme er blevet beskattet på baggrund af videreførte vurderinger fra 2012", oplyser Vurderingsstyrelsen på hjemmesiden.

Denne opdatering betyder, at mange erhvervsejendomme, som har været vurderet for lavt i flere år, nu vil opleve en stigning i deres vurderinger. Dette vil sandsynligvis føre til en øget skattebyrde for en lang række danske erhvervsejere, andelshavere og lejere.

Det er vigtigt at bemærke, at de nye vurderinger stadig er foreløbige. Skattevæsnet vil ikke være i stand til at udsende de endelige nye vurderinger i dette år.

Ikke desto mindre kan en lang række danskere dermed se frem til at skulle betale mere i skat.