PostNord deler stor nyhed: Vigtigt for kunderne

Emil Martesen

2 timer siden

|

26/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
PostNord deler en stor nyhed.

Dagens topnyheder

Når man sender en pakke med PostNord, er man med til at støtte projekter, som bidrager til et bedre klima og mere dansk natur.

PostNord sender nemlig ’pakker med omtanke’, og for hver pakke, der bliver sendt i Danmark, giver PostNord et klimabidrag til danske klimaprojekter. I 2023 blev det til 110.000 kvadratmeter ny skov i Danmark, og skovene vil over tid optage cirka 4.000 ton CO₂.

Det skriver fragtfirmaet selv i en pressemeddelelse.

"Samarbejdet med PostNord betyder, at vi kan rejse skov flere steder i Danmark til gavn for klimaet. Det er med til at nedbringe Danmarks samlede CO₂-udledning gennem helt konkrete skovrejsningsprojekter i f.eks. Vallensbæk, Silkeborg og Kolding. Klimaeffekten dokumenteres men de og deres kunder kan også følge med i hvor meget træerne vokser fra år til år," siger Poul Erik Lauridsen, Direktør hos Klimaskovfonden.

Klimaskovfonden understøtter Danmarks klimaindsats gennem klimaprojekter over hele landet, hvor man bruger naturens egne metoder til at opfange og lagre CO₂.

Med bidrag til at plante en skov eller udtage kulstofrige lavbundsarealer, kan alle være med til at skabe nye skov- og naturområder.

Det er til gavn for klimaet, naturen og miljøet og til stor glæde for lokalsamfundet, de steder hvor der rejses ny skov.

Klimahandling er også sundt for bundlinjen

Klimadagsordenen er ikke blot vigtig for PostNord, men også for kunderne.

Hos PostNord oplever man at have krydset det punkt, hvor arbejdet med CO₂-reduktion og bidraget til at gennemføre konkrete klimaprojekter nu kan mærkes på bundlinjen og giver et positivt afkast på flere parametre.

"Vores klimaindsats er ikke kun en investering i vores fælles fremtid – men også en investering i PostNords forretning. Vi kan se, at vores kunder i stadig stigende grad efterspørger løsninger, der tager hensyn til den grønne omstilling. Her mener vi, at vi kan gøre en positiv forskel, både ved først og fremmest at reducere vores egen CO₂-udledning, men også ved at tage samfundsansvar og bidrage til de nationale klimamål," siger Isabella Beck Jørgensen, Pressechef hos PostNord.

PostNord vil være fossilfri i 2030 og er godt på vej mod at nå i mål. PostNords klimabidrag til skovrejsning indgår ikke i PostNords eget CO₂-regnskab, men gives som bidrag til den nationale klimaindsats.