For 3 år siden begyndte 'projektet' hos STARK: Først her vil danskerne se det færdige resultat

Emil Martesen

16 timer siden

|

23/10/2024
Nyheder
Foto: STARK
Foto: STARK
Først her vil danskerne se det færdige resultat.

Dagens topnyheder

Der stilles store klimakrav til byggeriets aktører, og endnu flere er på vej.

Byggecenterkæden STARK har derfor valgt at intensivere og udbrede uddannelsen af medarbejdere inden for grønnere byggeri.

Det skriver STARK i en pressemeddelelse.

Projektet er allerede godt i gang, og planen er, at alle salgsmedarbejdere skal være færdiguddannede i begyndelsen af 2025:

"Byggebranchen står for cirka 30 procent af Danmarks CO2-udledning. Som Danmarks største forhandler og distributør af byggematerialer har STARK et særligt ansvar for at gå forrest i den grønne omstilling og bidrage til at reducere vores klimaaftryk. Derfor er det naturligt for os, at vi gør, hvad vi kan inden for den grønne agenda på flere parametre", siger CEO hos STARK Danmark, Britta Korre Stenholt, og fortsætter:

"En af de indsatser er at uddanne medarbejderne i alle vores forretninger, så de har viden om at bygge mere klimavenligt og foretage grønnere materialevalg. Vi investerer mange ressourcer i uddannelsen, fordi er vigtigt for os, at alle medarbejdere har den fornødne viden til at kunne rådgive kunderne på bedste vis".

Som en del af uddannelsen inddrages ekspertise fra brancheorganisationer som Rådet for Bæredygtigt Byggeri og Miljømærkning Danmark:

"Vi er glade for samarbejdet med STARK om projektet. Vi skal alle hjælpe til med at komme i mål med Danmarks klimaambitioner. Og det arbejde, som STARK lægger i at uddanne deres medarbejdere, bidrager til den opgave. Vi sætter derfor pris på at være en del af uddannelsesforløbet", siger Frederik Gudi Sommer-Gleerup, afdelingschef hos Miljømærkning Danmark. 

Allerede over 350 bæredygtighedsambassadører

At medarbejderne bliver uddannet i mere klimavenligt byggeri, er langt fra nyt hos STARK. For tre år siden begyndte STARK at uddanne de første bæredygtighedsambassadører, og i dag er over 350 blevet uddannet.

De er klædt på med en bred viden om blandt andet klimakrav, materialevalg og bygningscertificeringer, så de kan hjælpe STARKs kunder med at leve op til de krav, de møder i deres arbejde:

"Vores kunder har tillid til, at vi kan hjælpe dem med dokumentationskrav og det rette materialevalg. Det gør vi blandt andet ved løbende at udvikle vores digitale værktøj STARK KlimaLog, hvor vores professionelle kunder kan hente miljødokumentation på titusindvis af materialer. Og så sørger vi for, at alle medarbejdere i vores forretninger er klædt på med viden, så vi kan leve op til vores ambition om at være håndværkernes foretrukne byggepartner", siger Britta Korre Stenholt.