Fremover bliver det helt anderledes: Sådan vil nye store DR-ændringer påvirke dig

Emil Martesen

1 time siden

|

22/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Fremover bliver det helt anderledes.

Dagens topnyheder

Det faldt bestemt ikke i god jord, da DR tidligere italesatte kravet om login for at få adgang til populære programmer som 'Gift ved første blik' og en række andre serier og film på DRTV.

Men indførelsen af dette login er en del af en større strategi, der har været undervejs i over et år.

Ifølge techredaktør Rasmus Larsen fra Flatpanels.dk er DR allerede godt i gang med at rulle kravet ud, og snart vil det gælde alle brugere, der ser indhold via appen på telefon, tablet eller tv.

Det skriver B.T.

Rasmus Larsen forklarer, at login først blev introduceret som en frivillig funktion i 2023, men at det nu bliver obligatorisk.

Formålet er ikke blot at forbedre brugervenligheden, men også at tilbyde personlige anbefalinger og muligheden for at fortsætte afspilning på tværs af enheder.

"Planen er så, at det skal udrulles også, så de brugere, der ser DR-indhold via app på deres telefon, tablet eller tv, også er nødt til at logge ind", siger han.

Flere årsager

Men hvorfor gør DR, som de gør?

"DR har tre overordnede årsager. Den ene er, at de kan præsenterer brugerne for mere personlige anbefalinger. Hvis du har set et husprogram, vil du måske også være interesseret i et andet husprogram", udtaler Rasmus Larsen.

Han forklarer videre, at du kan fortsætte, hvor du slap, ved at logge ind – også selvom du bruger en anden skærm end den, du startede på.

Til slut siger han, at man kan oprette flere profiler under samme login på DRTV, hvorfor store familier kan samles under et login med hver sin bruger.

DR understreger selv på deres hjemmeside, at login skal sikre en bedre brugeroplevelse og mere målrettet indhold, så DRTV-platformen kan tilpasses brugernes præferencer.