DSB skruer op for farten: Så meget hurtigere bliver din togrejse

Emil Martesen

2 timer siden

|

21/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DSB skruer op for farten.

Dagens topnyheder

Når man som pendler eller rejsende er afhængig af togtrafikken, kan aflysninger og forsinkelser være en stor frustration, især på de travleste strækninger. 

Derfor er der god grund til at trække lidt ekstra på smilebåndet for togpassagerene i Nordjylland.

Tre måneders forsinkelse lakker nemlig mod enden, hvor togpassagererne i Nordjylland endelig kan glæde sig over, at togene er tilbage på sporet.

Men det stopper ikke her.

Ikke alene genoptages togtrafikken, men også hastigheden på togene mellem Aalborg og Aarhus stiger markant.

Det skriver Nordjyske.

"De får lidt mere fart på, og det er jo en nyhed, som vi sammen med kunderne har set rigtig meget frem til. Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange sporarbejder i de her år på den danske jernbane, og for mange har det givet nogle gener i forhold til ændrede tider, måske også nogle skift, færre tog osv.", lyder det fra informationschef hos DSB, Tony Bispeskov, inden han fortsætter:

"Nu begynder der at komme nogle gevinster ud af det, som vi alle hele tiden ser frem mod".

Arbejdet har forårsaget måneders skift fra tog til bus, og det har omfattet udskiftning af skinner, rettelse af spor og installation af et nyt signalsystem.

De forbedringer gør det nu muligt for togene at køre mellem 160 og 180 km/t, som er en væsentlig opgradering fra de tidligere hastigheder på 120 til 160 km/t.

Resultatet bliver, at passagererne fra midten af december kan spare op til 8-9 minutter på rejsetiden mellem de to byer.

Det er dog primært lyntogene, der høster de største gevinster.

Intercitytog reducerer rejsetiden med cirka fire minutter per tur.

For de mange pendlere kan denne tidsbesparelse resultere i op mod halvanden time ekstra hver uge, og det må ses som en betydelig lettelse i en travl hverdag.

Trods forbedringerne er arbejdet på jernbanen dog langt fra færdigt.

Der venter stadig store projekter omkring Aarhus Banegård, som forventes at vare frem til 2026. Det vil dog kun have begrænset indflydelse på togdriften mellem Aalborg og Aarhus, da antallet af afgange forbliver uændret.